Mediju branča ievaddaļā klātesošos sveica Pasaules Olu dienas svinību organizators, pasākuma vadītājs un uzņēmuma “Balticovo” komunikācijas un attīstības direktors Toms Auškāps, iepazīstinot ar pasākuma programmu, piesakot olas kā dienas centrālo elementu un aicinot nobaudīt svaigi pagatavotu olu liķieri ar tam pieskaņotām uzkodām, bet jau drīz pēc tam vārds tika dots šefpavāriem. Mārtiņš Rītiņš viesus pārsteidza ar karalisku spāņu omleti ar kartupeļiem jeb Tortilla de Patatas, Mārtiņš Sirmais iepazīstināja ar savu īpašo pildīto olu un siļķes recepti, bet Ēriks Dreibants prezentēja savu interpretāciju par Vidusjūras zemju iedvesmoto šakšuku, katrs paralēli daloties ar dažādiem noderīgiem kulinārijas mākslas padomiem un atklājumiem. Un, lai olu ēdienu pagatavošanas process kļūtu vēl baudāmāks, viesi katru no ēdieniem uzreiz tikai aicināti arī nodegustēt, atklājot jaunas garšu kombinācijas un pārliecinoties par olas plašo pielietojumu virtuvē.
Uzreiz pēc tam sekoja pasākuma interaktīvi izglītojošā daļa jeb Pasaules Olu dienas viktorīna ar 20 atjautīgiem jautājumiem par olām, to īpašībām, uzturvērtību un Olu dienas tradīcijām citviet pasaulē. Erudītākie un ātrākiem viktorīnas dalībnieki, kuri pareizi atbildēja uz katru no jautājumiem, ieguva patīkamas pārsteiguma balvas no Balticovo, ko likt lietā, pēcāk mājās gatavojot pašiem savas iecienītākās olu ēdienu maltītes. Turpretī pasākuma noslēgumā līdzās nesteidzīgām pēcpusdienas sarunām un šokolādes bezē deserta baudīšanai viesi tika aicināti izmēģināt inovatīvo Scraegg omletes pagatavošanas automātu, kurā vien nepilnas pus minūtes laikā tapa sātīga olu maltīte līdzņemšanai ar aromātisko Sirmais & Dreibants garšvielu izlasi katrai gaumei.