Arī šogad populāro dārzeni pasākumā varēs sastapt visdažādākajos veidos.
Ar dažādu šķirņu kartupeļiem būs sabraukuši tirgotāji no vairākiem Latvijas novadiem. Piemēram, kartupeļu dīleris Mārcis Pakalns audzē ap 25 kartupeļu šķirnēm un labprāt ne vien piedāvās jaunas kartupeļu ēdienu receptes, bet arī aicinās apskatīt nelielu šķirņu izstādi. Bioloģiskā saimniecība “PUMPURI” atvedīs kartupeļu šķirnes, kā Gala, Aluette, Jānīši un Kongo blue. Arī tirgus pastāvīgie zemnieki – “Z/S Kaķīši” un “Z/S Vārpas” – izcels savas šīs gada ražas interesantākos atradumus.
Pastāvīgās un ciemiņ-kafejnīcas pārsteigs ar īpašām kartupeļu pusdienām – ģimenes uzņēmuma "SAKNE" ēdienkarte sola neskaitāmas pildīto kartupeļu variācijas, "Man cepī VISS TAS" gatavos gardēžu iecienītos pildītos frī, "Puffy mini pankūciņas" ceps īpašas mini kartupeļu pankūkas, bet "Wafelnihca" kartupeļu vafeles. Visdažādākie kartupeļu ēdieni, kā kartupeļu vareņiki, pankūkas, picas, pīrādziņi un saldie frī, būs atrodami arī pie pastāvīgajiem un, iespējams, jau iepazītajiem tirgotājiem – “LIDO”, “Vesela Pani Riga”, “LAUKU BAUDA”, “Hačapurija”, “Furious Foods”, “Ausmeņa Kebabs”, “Mārtiņa Beķereja” un citiem.
Plkst. 11.00-16.00 par festivāla garu rūpēsies RADIO SKONTO pop-up studija. Atraktīvie radio vadītāji aicinās piedalīties kartupeļu ātrmizošanas un garākās mizas sacensībās, erudītās viktorīnās un konkursos ar kartupelīgām balvām no “Ādažu Čipsi” un “Valmiermuižas alus darītava”. Pa skaļruņiem būs dzirdami zemnieku pieredzes stāsti un padomi par kartupeļu audzēšanu un uzglabāšanu, savukārt tirgotāji ieteiks dažādus neparastus veidus, kā tos pagatavot. Vienlaikus festivāla atbalstītāji “Ādažu Čipsi” būs ne vien sarūpējuši gardas balvas, bet arī atvedīs jautro cornhole spēli un pašu mr. Čipsu Paku!
Plkst. 12.00-13.00 pētniece un projekta “Kartupeļi vieno” vadītāja Ilze Dimante Jauniešu stacijā vadīs aizraujošu lekciju par kartupeļa ceļojumu apkārt zemeslodei. Ilze iepazīstinās ar kartupeļa pirmsākumiem un tā pirmo ienākšanu mūsu sabiedrībā un uzturā, kā arī atklās, kādas labās īpašības Latvijas populārākais saķnaugs sevī slēpj.
Tomēr kartupeļus ir ne vien jāēd, jāiegādājas un no jauna jāatklāj, bet arī jāgatavo.
Plkst. 13.30-15.30 koprades virtuvē “RE CEP TE” kopā ar pētnieci Ilzi Dimanti notiks Priekuļos audzētu kartupeļu šķirņu degustācija, kam sekos kartupeļu ēdienu meistarklase ar jau tirgus virtuvē iemīļoto pavāru Pēteri Andrušaiti. Pēteris ar Ilzi dalīsies padomos, kā vislabāk izmantot dažādas kartupeļu šķirnes noteiktos ēdienos, un stāstīs par kartupeļu veselīgajām īpašībām. Kā ierasts – viss pagatavotais tiks kopā notiesāts.
Tomēr tas nav festivāls bez kaut viena jestra koncerta. Tieši tāpēc lustīgu un enerģisku ražas svētku noslēgumu plkst. 16.00 tirgus pagalmā* būs sarūpējusi grupa Alum Alu, kura spēlē romu kultūras mūzikas žanrā.
Grupa radusies Covid-19 pandēmijas brīvbrīžos 2020. gadā un jau paguvuši uzstāties dažāda mēroga pasākumos gan Latvijā, gan Igaunijā. Alum alu enerģiskā gypsy-folk-rock žanra uzstāšanās ātri vien izraisa vēlmi kustēties un pievienoties dejas placī pat pirmreizīgiem klausītājiem. Spēlējot gan latviskotas romu tautas dziesmu versijas, gan populārākas balkānu dziesmas, kā arī dziesmas krievu un angļu valodās, Alum Alu izveido stāstu par diasporām.
Sliktu laikapstākļu gadījumā koncerts tiks pārcelts uz iekštelpām.
Ieeja un dalība visos pasākumos bez maksas.