Leopolds, Undīne, Unda

Atspirdzinoši un veldzējoši ledus dzērieni

Laikā, kad saule silda īpaši stipri, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu ELVI piedāvā veselīgu un atspirdzinošu ledus dzērienu receptes slāpju remdēšanai! Tie būs vienkārši pagatavojami, un vitamīniem bagāti dzērieni, kas veldzēs karstumā.

Zemeņu un bazilika ledus kokteilis

Sastāvdaļas (4-6 personām)


500 g zemeņu
20 g bazilika lapu un baziliks rotāšanai
sula no ½ citrona
1 kg ledus
200-500 ml ūdens
* stēvija, medus vai cits saldinātājs pēc vēlmes

Pagatavošana

1) 450 g zemeņu ielieciet saldētavā uz aptuveni 30 min, lai tās kļūst aukstas, bet nesasalst pilnībā.
2) Pēc pusstundas blenderī ielieciet ledu, baziliku, citrona sulu, saldinātāju (pēc vēlmes) un zemenes no saldētavas. Darbinot blenderi, pievienojiet masai ūdeni līdz iegūsiet vēlamo kokteiļa konsistenci.
3) Pasniedziet uzreiz, rotājot ar bazilika lapām, palikušām zemenēm un citrona gabaliņiem.

Piparmētru ūdens ar ogām ledū


Sastāvdaļas (4-6 personām)

125 g aveņu
125 g melleņu
125 g zemeņu
40 g piparmētru lapu
1 citrons
*1 gurķis (pēc vēlmes)
sula no 1 citrona
2 l ūdens

Pagatavošana

1) Pagatavojiet ogas ledū – ledus trauciņā vai citā trauciņā (piemēram, silikona formā mafinu gatavošanai) lieciet avenes, mellenes un zemeņu gabaliņus, tām virsū uzlejiet ūdeni, kuram pievienota citrona sula, sasaldējiet. Ledus gabaliņu ar ogām ir jābūt daudz.

2) Glāzes vai krūku piepildiet ar ledus ogām, pievienojiet piparmētru lapas un pielejiet ūdeni. Pievienojiet šķēlēs sagrieztu citronu, gurķi, sagrieztu plānās šķēlēs un pasniedziet. Tāds dzēriens lieliski atsvaidzina un ilgāk paliek auksts, jo galvenokārt sastāv no ledus, kas ir ļoti patīkami vasaras karstajā laikā.

Persiku un medus ledus tēja ar salviju

Sastāvdaļas (4-6 personām)

500 g persiku
1,2 l ūdens
3 ēdamk. medus
10 g melnās vai zaļās tējas lapu
10 g salvijas lapu un lapas rotāšanai
500 g ledus kubiņu
10-20 svaigu vai saldētu aveņu

Pagatavošana

1) Pagatavojiet avenes ledū – ledus trauciņā lieciet avenes un tām virsū uzlejiet ūdeni, sasaldējiet.
2) Sagrieziet daiviņās 350 g persiku, izņemot no tām kauliņus.
3) No persikiem, 500 ml ūdens un medus pagatavojiet sīrupu – persikus uzvāriet ūdenī, pievienojiet medu, salvijas lapas un vāriet 2-3 min., noņemiet no plīts, pievienojiet speciālā tējas pagatavošanas sietiņā vai marlē iebērtas tējas lapas un atstājiet uz 3 min, izņemiet tējas lapas un visu atdzesējiet.
4) Sablenderējiet viendabīgā konsistencē un izkāsiet caur sietu.
5) Lejiet glāzēs persiku-tējas sīrupu (daudzumu regulējot pēc savas garšas), pielejiet ūdeni, ieberiet ledus kubiņus un avenes, kas sasaldētās ledū. Rotājiet ar palikušajām persikiem, kas sagriezti daiviņās un salvijas lapām. Pasniedziet.

Jaunākie raksti