Gunta, Ginta, Gunda

Torte bez cepšanas

Maldīgi domāt, ka veselīga uztura pamatprincipos nav atvēlēta vieta saldumiem; tieši pretēji – slaidās līnijas piekritēju, vegānu un svaigēdāju starpā tie ir īpaši iecienīti.

Lūk, pasakaini gardas vegānu siera kūkas recepte, kas ne tikai aiztaupīs Jūsu laiku un pūles cepšanas procesā, bet arī ļaus mieloties, cik vien tīk, nebēdājot par vidukļa apkārtmēru un grēcīgo kārdinājumu.

Sastāvdaļas

Pamatam:
- 70 g lazdu riekstu
- 60 g mandeļu
- 10 dateles bez kauliņiem
- 2 ĒK kakao pulvera
- šķipsniņa jūras sāls

Pildījumam:
- 230 g Indijas riekstu (izmērcēti ūdenī)
- 100 g saldētu vai svaigu melleņu
- 100 g kokosriekstu eļļas
- 125 g kokosriekstu jogurta
- 100 g kļavu sīrupa vai medus (vai vairāk, ja vēlas saldāku)
- citrona sula
- sarīvētas citrona miziņas
- 1 1/2 Earl Grey tējas maisiņi (apmēram 5 TK tējas lapu)

Dekorēšanai:
- svaigas vai saldētas mellenes

Pagatavošana

1. Blenderī liek mandeles un lazdu riekstus un samaļ, līdz tie ir sasmalcināti. Tad pievieno atlikušās bāzei nepieciešamās sastāvdaļas – dateles, kakao pulveri un sāli – un turpina malt, līdz viss ir kārtīgi sajaucies.

2. Masu iepilda kūkas formā (ar noslēgtu pamatu) un nogludina, izmantojot pirkstus vai lāpstiņu.

3. Blenderī liek Indijas riekstus, kokosriekstu eļļu, jogurtu, tēju un saldinātāju, samaļ, līdz krēmīgai masai. Daļu masas izņem no blendera un noliek malā.

4. Atlikušajai masai pieber klāt mellenes, citronu miziņas un iespiež citrona sulu. Blendē, līdz sastāvdaļas ir sajaukušās un veido viendabīgu, krēmīgu masu.

5. Pildījuma masu (to, kas izņemta no blendera) liek pa virsu bāzei kūkas formā un nogludina ar lāpstiņu.

6. Tai pa virsu, izmantojot lāpstiņu, plānā slānī liek melleņu masu.

7. Ievieto saldētavā vismaz uz 5 stundām.

8. Kad kūka pilnībā sasalusi, ņem ārā un ļauj apmēram 15 – 30 minūtes nedaudz atkust.

9. Dekorē ar mellenēm un pasniedz.

Lai labi garšo!

Līdzīgie raksti