Lieldienu recepte: Burkānkūka ar valriekstu cakām

Lieldienās zaķi dējot olas, bet zaķu iecienītākais gardums ir burkāni! Tāpēc Lieldienu galdā labi iederēsies burkānkūka! Un garšos ne tikai zaķiem. Cepiet to apaļu - apaļais ir Lieldienu zīme, kas simbolizē apaļo sauli un auglību.

Burkānkūka garšo unikāli, taču patīkamākais, ka to pagatavot ir itin viegli, un tas neaizņems daudz laika. Atliek vien iegādāties nepieciešamās sastāvdaļas, un īpaša burkānkūka var tapt jūsu virtuvē. Vēlāk tā piestāvēs gan svētkiem, gan saldai ikdienai.

Kūkas tapšana
Burkānkūkas pamatnei vajadzēs:
175 g miltu
1 tējk. cepamā pulvera
1 tējk. kanēlis
¼ tējk. sāls
Visas šīs sastāvdaļas samaisa vienā traukā. Pēc tam otrā traukā jāsaputo:
250 g augu eļļas
250 g cukura
un 3 olas.
Kad tas paveikts, abu trauku saturu var samaisīt kopā un pievienot tam aptuveni 250 g smalki sarīvētu burkānu. Gatavo mīklu liek veidnē un cep 180 grādu karstumā 50 minūtes.

Krēmam
Kamēr kūkas pamatne cepas, var gatavot krēmu. Tam būs nepieciešams:
250 g siera krēma (Mascarpone)
70 g mīksta sviesta
¼ tēj. vaniļas esences
50 g pūdercukura
Visas šīs sastāvdaļas jāsaputo stingrās putās ar mikseri.

Būvējam kūku!
Izcepto kūkas pamatni jāatdzesē. Tad tai var bagātīgi klāt virsū sagatavoto krēmu. Kad tortes virsma nolīdzināta, to grezno ar valriekstiem un liek vēsumā sastingt.

Ēd un prasa papildporciju!

Iveta Šarkovska
Iesaki:
Komentāri 0

Pirmdiena, 24.jūlijs
vārda dienas:
Kristīne, Krista, Kristiāna, Kristiāns, Kristīna