Mintauts, Alfs, Bernandeta

Iedzīvotāji uzskata, ka labākais veltījums Latvijai dzimšanas dienā - saliedētība

18. novembrī Latvijas iedzīvotāji savai valstij visvairāk grib novēlēt saliedētību grūtos brīžos, atzīstot to par šobrīd nozīmīgāko vērtību, liecina Latvijas lielākā telekomunikāciju operatora "Lattelecom" veiktā aptauja par Latvijas iedzīvotāju 18. novembra svinēšanas paradumiem.

Novembra sākumā veiktajā aptaujā saliedētību tautai un Latvijai valsts svētkos grib novēlēt 41% iedzīvotāju. 18. novembrī iedzīvotāji viens otram un Latvijai grib novēlēt arī  izturību (28%), veiksmi (25%) un patriotismu (22%). Piektā daļa Latvijai un tās iedzīvotājiem dzimšanas dienā novēl bagātību (20%) un ilgu mūžu (19%), kā arī pacietību (17%)  un drosmi  (13%).

Lai gan sagaidīt un nosūtīt apsveikumu dzimšanas dienā vai Ziemassvēkos ir gluži pašsaprotama lieta, aptauja liecina, ka 18. novembrī tikai 13% iedzīvotāju noteikti apsveiks savus tuvākos cilvēkus valsts svētkos. Vēl 36% procenti apsver šādu iespēju. Tas liecina, ka sabiedrības lielākā daļa neuztver valsts svētkus kā iemeslu apsveikt vienam otru. Vairāk nekā puse iedzīvotāju jeb 51% pavisam noteikti atbild, ka 18. novembrī draugus un paziņas apsveikt neplāno.

"Var jau saprast, ka pēdējo 20 gadu laikā, bet jo īpaši, krīzes gados, saskaroties ar ekonomiskām grūtībām, cilvēkiem ir zudusi ticība valstij, un daudzi ir aizmirsuši, ka 18. novembris, Latvijas dzimšanas diena, ir svētki ikvienam no mums, jo Latvija – tie esam mēs visi un ikviens! Tieši tādēļ "Lattelecom" kā Latvijas lielākais telekomunikāciju uzņēmums aicina atcerēties vienam otru valsts svētkos un uzmundrināt, nosūtot jauku apsveikuma kartiņu. "Lattelecom" aicina atjaunot šo tradīciju, kas bija populāra pirmās brīvvalsts laikā, jo valsts – tā nav abstrakta konstrukcija, bet gan cilvēki, kas šeit dzīvo, strādā, audzina bērnus  un svin svētkus," uzsver "Lattelecom" valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

Lai mudinātu iedzīvotājus tomēr atcerēties un vienam otru pozitīvi uzmundrināt valsts svētkos, "Lattelecom" ir radījis interaktīvu apsveikumu platformu www.apsveiclatviju.lv, no kuras ikviens bez maksas varēs nosūtīt personisku apsveikumu saviem draugiem.

Atsaucoties šai iniciatīvai, savus patriotiskākos attēlus interaktīvajam apsveikumam atvēlējuši Latvijas labākie fotomākslinieki kā, piemēram, Gunārs Janaitis, Imants Prēdelis, Gatis Rozenfelds u.c.

Apsveikumus būs iespējams nosūtīt no Lāčplēša dienas līdz pat Latvijas dibināšanas gadadienai 18. novembrī.

Jaunākie raksti