Aldonis, Agija

Ziemīga mode pašiem jaunākajiem

Lai gan mode pēc savas būtības vairāk attiecas uz pieaugušo pasauli, arī bērnu pasaulē ir savas apģērba aktualitātes: mainās motīvi, krāsas, apdrukas un iezīmējas svaigi akcenti bērnu apģērbos.

Te ir runa par jauno trikotāžas kleitiņu, kas patīk arī draudzenēm, apdrukātajām, mīļajām zeķbiksēm vai jautrajiem aksesuāriem, ar ko izcelt savu augošo personību.

Lai kopā ar atvasi izvēlētos, ko vilkt mugurā šajā ziemā un kā pucēties uz svētkiem, ielūkojamies dizaineru radītajās apģērbu līnijās bērniem, kur sarosās aktuālākās tendences.

Arktika un grafiski motīvi


Tuvojoties Ziemassvētkiem, bērnu apģērbu modē ienāk Skandināvu pasaku arktiskie motīvi. To klātbūtne jūtama adījuma kleitiņās vai džemperos ar grafiski attēlotu staltbriedi vai kamanām, topos vai kleitās ar ledāju ainavu, eskimosiem un polārlāčiem, vai dūmakaini sudrabpelēkos tilla svārkos ar rišām, kas atgādina ledāju vēso dabu.

Ļoti aktuāli ir arī 70. – 80. gadu grafiskā retro stila motīvi. Izteiksmīgas rūtis un ģeometriski, grafiski zīmējumi dominē gan cepurēs, gan jaunu zēnu kaklasaitēs un zeķēs.

Arvien vairāk kā dzīvesstila tendence ienāk eko stils ar dabiskiem motīviem, piemēram, meža ainavām. Tas noteikti nozīmē arī dabiskus, mazapstrādātus audumus – kokvilnu, vilnu, adījumus. Naturāls pieskāriens tiek realizēts radošā tēlā: tie ir neuzkrītoši toņi, kurus bērnišķīgākus padara teju pašrocīgu zīmējumu apdrukas, rišas un mežģīnes, vai arī dzīvespriecīgu krāsu kolāžas.

Kā interesantu tendenci jāiezīmē arī etniska stila apģērbs ar ģeometriskiem rakstiņiem vai izšuvumiem un interesantiem krāsu salikumiem. Šādam stilam būs raksturīga, piemēram, taisna piegriezuma kleitiņa ar lencēm un abstraktu apdruku.

Vienkāršība savienojas ar rišām un volāniem


Mežģīnes, rišas, volāni – tās ir pazīmes, kas šogad pamanāmas kopā ar dūmakainu toņu, īpaši, sudrabpelēkas, tumši zilas, pelēkas, baltas vai bēšas krāsas apģērbiem, radot noslēpumainas un gudras princeses tēlu.

Šogad slāņveidīgi tiek miksēti dažādi apģērba gabali, piemēram, satīna svārki ar vilnas jaciņu – tas nozīmē dažādas faktūras vienā vai saskaņotos toņos.

Izejamos tērpos jau ierasti manāmi fliteri un mirdzums, jo, kā zināms, jaunām meitenēm tie tik ļoti patīk un rada īstu svētku sajūtu! Kā jaunums, kas ienācis no pieaugušo modes, ir maxi garuma kokvilnas kleitas, kas var būt apdrukātas ar bērnam tīkamu motīvu.

Krāsas: piesātinātas, klusinātas un spilgtas


Savdabīgas ir arī krāsu spēles šajā sezonā. Vēl joprojām aktuālas ir spilgtas bikses, legingi, zeķbikses vai zeķes ar pamanāmu apdruku. Tajā pašā laikā daudz pamanāmi silti adījumi gaisīgos vai otrādi – piesātinātos toņos. Neitrālos adījumus var kombinēt ar pamanāmiem aksesuāriem, piemēram, mākslinieciska izskata bižutēriju un bereti, krāsainu jostu, rūtainām vai mežģīņotām zeķēm.

Meitenēm šogad stilīgi

Kleitas šādos toņos: zils, violets, rozīgi dzeltens, oranžs, sarkans, zaļš, balts vai  melns.

Uniformas tipa kleita ar rotaļīgiem un košiem akcentiem, piemēram, spilgtām vai raibām zeķbiksēm vai bēša, krītoša kleita ar fliteriem, lai panāktu kontrastu.

Satīna, samta, vai kokvilnas kleita līdz celim ar apļveida kakla daļu. Īpaši aktuāli ir apvienot šos audumus – samtu vai satīnu ar kokvilnu, trikotāžu vai tillu. Tā tiks apvienots mirdzums un ziemas omulība.

Ziemassvētkiem piemērota būs arī vilnas kleita ar arktiskiem motīviem vai rūtaina kokvilnas kleita.

Svārki: samērā kupli, virs ceļa – rūtaini, punktoti, svītraini, ar volāniem, rišām vai mežģīnēm, tilla, vilnas, kokvilnas.

Aksesuāri samērā spilgtos toņos: jau atkal punktaini, rūtaini, ar dažādām apdrukām, retro grafiku un mākslinieciski.

Lielisks kleitas papildinājums būs īss vai pusgarš apmetnis ar vienu pogu un ¾ piedurknēm, ja paliek vēsi vai izmantojot to kā aksesuāru.

Zēniem šogad stilīgi


Gaiši zils, balts, bēšs un tumšākas krāsu gammas izpausmes – brūns, pelēks, tumši violets, mahagonijas tonis, sarkans, oranžs un zaļš.

Aktuāli kombinēt neglancēta auduma, tumšu garpiedurkņu kreklu ar baltu kaklasaiti un elegantu kokvilnas/vilnas jaku.

Grafiskas apdrukas T kreklos, garpiedurkņu kreklos vai džemperos. It īpaši  lielformāta rūtis.

Haki, bēši rūtainas, melnas vai tumši zilas auduma bikses.

Ziemassvētkiem mājās ļoti piemērots būs džemperis ar rupji adītām pīnēm uz piedurknēm, ar etniskiem vai arktiskiem motīviem, tajā skaitā arī jakas.

Krekli kopā ar kokvilnas vesti vai jaku – šīs sezonas "sāls".

No aksesuāriem zēniem populāri rokas pulksteņi, dažādas cepures, daiļrunīga vai neitrālu toņu šalle kā stila elements.

Jāatceras, ka jāņem vērā tas, pēc kā stiepjas paša bērna roka, ieejot veikalā un kā viņš/-a jūtas tikko pielaikotajā apģērbā. Un, protams, kā jau ziemā – svarīgi, lai ir arī silti!

Jaunākie raksti