Alīna, Sandris, Rūsiņš

Gaidām Ziemassvētkus kopā ar bērniem

Decembris pamatoti uzskatāms par gada visīsāko mēnesi un tam nav nekāda sakara ar dienu skaitu tajā. Īpaši tad, ja ģimenē ir bērni, teju visas mēneša dienas paiet gatavojoties svētkiem, runājot par tiem un ļoti, ļoti gaidot svētkus, dāvanas un īpašo noskaņu.

Lai vieglāk paspēt visu iecerēto, rosinām veidot savu plānu un katru dienu izpildīt kādu no darbiņiem, lai pāris dienas pirms svētkiem nav lielais skrējiens. Un šādi iegūsiet veselu mēnesi svētku!

Cepam cepumus, jo decembris nevienā mājā nav iedomājams bez piparkūku, vaniļas un šokolādes smaržas. Smarža un gardumi radīs lielisku vidi svētku gatavošanās darbiņiem, bet cepumu formu veidošana būs lieliska nodarbe mazajiem.

Izrotājam logus, lai jau no ārpuses būtu redzams, kurā mājā svētkus gaida īpaši nepacietīgi. Logu rotāšanai var izmantot klasiskās baltās sniegpārsliņas, kuras pie rūtīm kar ar maziem diedziņiem vai pielīmē ar vēlāk nomazgājamu līmi. Veikalos nopērkamas arī dažādas speciālas, pie logiem līmējamas gumijotas figūriņas. Bet arī pašdarināti papīra rūķi un eglītes skaisti izskatīsies, kad pieķersies loga rūtīm.

Rotājam telpas, pie tam darām to laikus, lai svētku noskaņu pagarinātu.

Gatavojam apsveikuma kartiņas laicīgi, kas īpaši svarīgi, ja šāda veida sveicienu gribas nosūtīt lielam skaitam cilvēku – katru dienu pa kartiņai un decembra beigās pietiks visiem mīļajiem.

Ierīkojam Ziemassvētku stūrīti
, kurā var novietot it visu, kas saistās ar šiem svētkiem – Bībeli, Adventes kalendāru, sveces, trauku ar piparkūkām – garantējam, ka šis stūrītis kļūs par vienu no apmeklētākajām vietām mājā.

Pamēģinām kopā jaunas receptes
, lai saprastu, kuri būs kārumi, kādus liksiet svētku galdā.

Saiņojam dāvanas un gatavojamies saiņošanai – ja dāvanas vēl nav nopirktas, iesaiņojamo papīru jau var sagatavot, apgleznot un pušķīšus, kas to greznos tieši tāpat.

Skaitām dzejoļus un atkārtojam tos katru dienu, lai Ziemassvētku vecīti sagaidot nepiemirstas neviena rindiņa.

Rakstām vēstuli Ziemassvētku vecītim, jo kā gan citādi viņš zinās, ko katrs bērns grib saņemt svētku dāvanā?

Dzeram karstu upeņu sulu
ar citronu, jo tā ne tikai smaržo pēc Ziemassvētkiem un karstvīna, bet vienlaikus pasargā arī no slimībām.

Klausāmies mūziku, jo tā attīsta bērna dzirdi un rosina prieku. Ne tikai decembrī.

Darām labus darbus, jo tieši decembrī un svētku laikā cilvēkiem ir vislielākā vēlme paveikt ko labu. Tas nemaz nav grūti – palīdzēt sirmajai kaimiņu kundzei uznest uz mājām smagu iepirkumu somu vai ielu muzikanta ziedojumu kastītē iemest 50 santīmus. Labi darbi arī vairo prieku. Un jauki, ja bērni to iemācās jau bērnībā.

Domājam par eglīti – rotājumus tai var sagatavot jau laikus. Taču, ja eglei pakaļ ejat paši uz mežu, jau laikus var noorganizēt pastaigu pa mežu, izvēloties šī gada svētku eglīti.

VAIRĀK PAR GATAVOŠANOS ZIEMASSVĒTKIEM LASI ŠEIT >>

Jaunākie raksti