Aldonis, Agija

Saderināšanās gredzens – vai tas ir moderni?

Laikam ejot mainās gan sabiedrības paradumi, gan to izpildījums. Bet – vai šis secinājums attiecas arī uz to, kā tiek saprasts un kā tiek pasniegts saderināšanās gredzens? Devāmies pie juveliersalona "Vigorius" juvelieriem, lai uzzinātu, kā viņuprāt mūsdienās tiek vērtēts saderināšanās gredzens.

Saderināšanās gredzena simboliskā jēga – apstiprināt pāra nodumu apprecēties un būt par abu savstarpējo jūtu zīmi citiem, nemainās laikam ejot. Drīzāk pretēji – mainīgajā dzīves ritmā un modernizācijas vilnī saderināšanās gredzens gan kā vērtība, gan kā konkrēts priekšmets (zelta saderināšanās gredzens ar briljantu) paliek neskarts. Vēl vairāk – tas kā ikona parādās arī elektroniskajos mēdijos, piemēram, kā dāvaniņa portālā draugiem.lv. Tāpat savu nozīmi un vērtību nezaudē arī juvelierizstrādājumi kopumā – piemēram, tāda klasiska līgavas izvēle kā pērļu kaklarota.

Saderināšanās gredzena forma nav mainījusies tādā ziņā, ka jau ilgākus gadu desmitus tieši briljanta saderināšanās gredzens tiek uzskatīts par īsto veidu, kā uzrunāt iecerēto. Bet – juvelieri, arī salonā "Vigorius", meklē arvien jaunus risinājumus interesantākiem dizainiem. Paralēli piedāvājot arī ļoti klasiskus, kā arī vienkāršus un lakoniskus gredzenus. Tāpat – pieejami arī saderināšanās gredzeni ar citiem dārgakmeņiem.

Mūsdienās joprojām ir populāri arī gredzenu īpaši individualizēt, piemēram, iegravējot iniciāļus gredzena loka iekšpusē. Taču līdzīgu efektu var panākt arī pasūtot gredzena izgatavošanu pēc individuāli veidota un ar klientu saskaņota dizaina. Pasūtot saderināšanās gredzenu, ir iespējams gan atnākt jau ar ļoti konkrētām idejām, gan atrast sev piemērotāko variantu, konsultējoties ar salona Vigorius juvelieri. Jebkurš saderināšanās gredzens vienlaikus būs gan klasiska un ar laiku nezūdoša vērtība, gan skaists simbols pāra attiecībām, gan moderna rota.

Gredzena pasniegšanas tradīcijas arī nav daudz mainījušās. Topošie līgavaiņi joprojām mēdz savas sirdsdāmas bildināt, nometoties uz viena ceļa. Taču – pēc saderināšanās gredzenu pircēju stāstītā var secināt, ka idejas par to, kā un kad bildināt, kļūst arvien oriģinālākas un daudzveidīgākas.

saderinasanas_gredzeni

Jaunākie raksti