Visvaldis, Nameda, Ritvaldis

Efektīgas skaistumkopšanas procedūras svētkiem

Ziema ir īsts svētku laiks! To pavada gaidītas un jautras ballītes draugu lokā, brīnumaini mierīgais Ziemassvētku vakars, svinīgais pasākums darbā un kulminācijā – krāšņais Vecgada vakars, kad visas sievietes vēlas mirdzēt kā zvaigznes!

Lai bagātīgie svētku rotājumi nenomāktu sievietes skaistumu, mēs vērsāmies pie Estētiskās Kosmetoloģijas Telpas kosmetoloģes dr. Ilzes Andzenas un kosmetoloģes-ergoterapeites Vitas Ķesteres, lai noskaidrotu, kādas skaistumkopšanas procedūras izvēlēties, lai mēs kļūtu vēl skaistākas svētkos un arī ikdienā.

Mūsu uzrunātās speciālistes atzīst: "Jāpiekrīt vien Koko Šaneles savulaik teiktajam: sieviete izskatās tā, kā to ir pelnījusi! Diemžēl vai par laimi pie sava skaistuma ir jāpiestrādā, bet ir daudz dažādas procedūras, kas mūsu centienus ļoti ievērojami atvieglo".

Mūsu izvirzītie mērķi ir augsti – gribam noskaidrot patiesi efektīgas metodes! Tas nozīmē, ka ir vērts ķerties arī pie aparātkosmetoloģijas un ārstnieciski kosmētiskajām procedūrām.

Sejas kopšanā pašlaik pieprasīts RF liftings


Ja līdz svētkiem ir maz laika, varam uzlabot sejas ādu ar kādu no pīlingiem (mehānisko, ķīmisko), lai jau drīzumā iegūtu acīmredzamu liftinga efektu. Tomēr kosmetoloģes atgādina, ka veiksmes atslēga ir procedūru kopumā – katrai sievietei pēc individuālām vajadzībām.

Lai iegūtu veiksmīgāku un noturīgāku rezultātu, svarīgi procedūru kursu veikt savlaicīgi. Proti, uz Ziemassvētkiem teorētiski būtu jāgatavojas jau no... Jāņiem!

Tādēļ sejas attīrīšana (ja āda ir problemātiska) un pīlings ir tikai daļa ceļā uz ideālu sejas ādu. Āda atjaunojas ik pēc 28-32 dienām, tātad tā jākopj pastāvīgi.

Nogaidot kādu laiku pēc pīlinga procedūras, kosmetoloģes iesaka izvēlēties pašlaik iecienīto radiofrekvences liftinga aparāta seansus (RF liftings). Metodes pamatā ir radioviļņu iedarbība uz kolagēna šķiedrām, stimulējot fibroblastus un jauna kolagēna veidošanos. Pēc procedūras vēl aptuveni 4-5 mēnešus veidojas jauns kolagēns, kas nostiepj ādu no iekšienes, nodrošinot liftinga un atjauninošu efektu. Ievērojamas izmaiņas var novērot jau pēc pirmās procedūras, bet rezultāta efektivitāte palielinās pēc vairākām procedūrām. Ādas rejuvenācijas un liftinga efekts darbojas līdz 18 mēnešiem pēc procedūru kursa. RF metodikas priekšrocība – tā ir efektīva, netiek traumēta āda, procedūra ir nesāpīga, un tā ir savienojama ar citām intensīvām metodēm.

Salīdzinājumā ar fotoatjaunošanu – ādas izlīdzināšanas metodi ar gaismas impulsu iedarbību – RF liftinga pirmie rezultāti ir redzami krietni ātrāk. Fotoatjaunošanas efekts vislabāk redzams tikai pēc 5-6 mēnešiem, toties tagad ir vērts uzsākt šo kursu, lai teicami izskatītos vasaras sezonā...

Tāpat nedrīkst par zemu novērtēt sejas masāžu, jo uzlabojot asinsriti, arī sejas tonis būs veselīgāks, āda gludāka, un tūskas gadījumā seja atgūs tonusu.

Pēc dziļajām, dermu ietekmējošajām procedūrām nevajadzētu aizmirst arī par ādas virsējo slāni – tas jāmitrina ar intensīvajām maskām un mitrinošajām procedūrām, lai piešķirtu sejai patiesu svaigumu.

Ķermenim patiks jaunais brīnums – kavitācija

Domājot par svētkiem, jāņem vērā, ka arī garajā kleitā būs redzamas ķermeņa aprises un ādas kvalitāte. Sejas stāvoklis ir atkarīgs no rūpēm par visu ķermeni!

Lai kleita nodevīgi neziņotu par mazajiem tauku spilventiņiem uz gurniem, novatorisks risinājums būs kavitācija – ļoti efektīva aptaukošanās ārstēšana.

Proti, ar zemas ultraskaņas frekvences impulsu notiek lokāla lieko tauku likvidēšana bez operācijas. Vienā tās reizē var apstrādāt konkrētu izvēlēto ķermeņa zonu 25x25 cm platībā. Tauku izvadīšana ir papildus jāveicina ar limfodrenāžas procedūrām. Rezultāti gan ir ļoti pārliecinoši – tā ir iespējams atvadīties no 3 līdz pat 5 cm vienā reizē no problēmzonas apjoma!

Ja vēlamies izveidot tādu kārtīgu plānu ķermeņa izskata pilnveidošanā, lai tiktu vaļā no neliela apjoma tauku slāņa un uzlabotu ādas stāvokli, te ietilps vesels arsenāls. Vispirms masāžas kurss vismaz 4-6 reizes, kas veicinās vielmaiņas procesus, limfas atteci un uzlabos ādas tonusu, tad kavitācija tauku šķelšanai problēmzonās, 3 limfodrenāžas tauku izvadīšanai. To visu ieteicams kombinēt ar RF liftinga procedūru, ietīšanu (8 procedūras) un ķermeņa pīlingu.

Saprotot, ka laika līdz svētkiem ir maz, svarīgākais būtu konsultēties ar kosmetologu un izvēlēties sev vispiemērotākās un efektīvākās procedūras. Iespējams, varētu izlīdzēties "tikai" ar pīlingu, ietīšanas procedūru un masāžu pa pāris reizēm.

Ekspresprocedūras mirkli pirms svētkiem

Šis raksts nebūtu pilnvērtīgs, ja netiku pieminētas nemainīgi iecienītā skaistuma "ātrā palīdzība": efektīgās hialuronskābes un botulīna injekcijas. Tur rezultāts ir adatas galā, tūlītējs.

Hialuronskābes injekcijas jeb biorevitalizācija ir ļoti efektīva terapijas metode ādas atjaunošanai, ko ieteicams veikt kursa veidā 2 -3 procedūras ar intervālu 15 dienas. Taču rezultāts ir jau pēc vienas procedūras – uzlabots ādas mitruma līmenis, tvirtums un elasticitāte, krunciņu dziļums samazinās vai izlīdzinās un sejas tonis kļūst veselīgāks.

Citā kategorijā pie ātra, lai arī ne tik radikāla efekta procedūrām ietilpst dažādas maskas un citi kosmetoloģiskie preparāti kopā ar masāžu un ādas virsslāņa pīlingu, kad rezultāts, lai gan īslaicīgāks, ir uzreiz jūtams.

Noteikti jāpiemin pēdējā brīža vai noslēdzošā procedūra – Zīda diegu proteīnu liftings, kas acīmredzami uzlabo sejas ādas vispārējo stāvokli – izlīdzina mazās krunciņas, uzlabo ādas toni, sniedz acīmredzamu liftingu. Procedūrai ir prolongēta iedarbība – arī trešajā svētku dienā izskatīsieties starojoša!

Savukārt, skaistāku dekoltē zonu var panākt ar speciālu GMT kosmētikas procedūru – "Skaistās krūtis". Lai iegūtu skaistākas kāju aprises, ieteicams veikt ietīšanu un vakuummasāžu, kamēr ķermenim kopumā var veikt vispārējo ķermeņa pīlingu un masāžu.

Vislabāk gan izskatīsimies, ja visas šīs procedūras veiksim kursa veidā un periodiski atkārtosim efekta noturībai. Un tieši šī svētku sezona var būt patīkams stimuls izmēģināt ko jaunu, un izdaiļot ne tikai apkārtējo vidi, bet arī sevi!

Jaunākie raksti