Alīna, Sandris, Rūsiņš

Ziemas modes TOP aktualitātes

Ziema ir klāt un līdz ar to, kā ik gadu, ir iezīmējušās šīs sezonas spilgtākās modes tendences. Apģērbu modē pašlaik ir novērojams raiba karuseļa efekts, kur kažokādas un dzīvnieku motīvi mijas ar krāsainām kleitiņām 70. gadu stilā.

Lai neapjuktu plašajā piedāvājumā, piedāvājam ieskatu aktuālajās tendencēs un nosaucam sezonas pašus pieprasītākos elementus, bez kuriem šī ziema būtu grūti iedomājama!

Izteiksmīgas krāsas

70. gadu ķieģeļoranžais tonis jau rudens sākumā iezīmējas kā aktuālākā krāsa, un savas īpašās noskaņas dēļ vēl joprojām ir pieprasīts tonis arī ziemā, nereti apvienojumā ar bēšu un baltu, melnu krāsu.

Ziema savu krāsu sēriju, protams, papildina arī ar sev raksturīgākiem, piesātināti tumšiem toņiem: burgundijas, vīnogu violeto, sarkanvīna, pusnakts zilo. Šos toņus noteikti ir vērts izmantot savā labā! Interesanta aktualitāte ir lavandas, debeszils, spilgti dzeltens un medus tonis. Neizpaliek arī svinīgā zelta un sudraba krāsa, kā arī izteikts krāsas spīdums. Savukārt, melnu krāsu vienā apģērbā ir aktuāli kombinēt ar kādu citu krāsu, piemēram, sinepju dzeltenu.

Kažokādas un ādas apģērbs

Šī ir īstā sezona, lai nodotos kažokādu valdzinājumam! Šoziem dizaineri iecienījuši krāsotus un dramatiska izskata kažokus – piemēram, ar izteikti garu spalvu, divos toņos vai ar atraktīvu apdruku. Īpaši modīgi ir cita veida apģērbu papildināt un akcentēt ar pamanāmām kažokādas detaļām, tajā skaitā arī kleitas! Aktuāli ir arī ādas izstrādājumi – ādas žaketes, ādas svārki. Droši var un pat ieteicams tos kombinēt kažokādu ar ādu, trikotāžu vai vilnu.

Dažādi adījumi


Nav pārsteigums, ka aukstajā sezonā atkal iecienīti siltie un patīkamie adījumi! It īpaši brīva piegriezuma džemperi un džemperkleitas, taisna piegriezuma vai vidēji pieguļošas adītas kleitas. Adījumi aktuāli toņos no vienkārši pelēkā līdz košam, bet adījuma tehnikā variē parupju pīņu kombinēšana ar smalku un viendabīgu adījumu.

Apdrukas un faktūru bagātība


Mode mīl, ja ir, kur izvērsties. Šķiet, tieši tādēļ jau vairākas sezonas pēc kārtas dizaineri pievērš pastiprinātu uzmanību apdrukām un apspēlē dažādas auduma faktūru kombinācijas.

Uzvaras gājienu svin zvērādas apdruku imitācijas, vairumā – leoparda un pitona. Interesanti, ka gada aukstajā sezonā var manīt arī ziedu apdrukas. Vienmēr modē arī klasiskās rūtis, tikai šoreiz spilgtākos toņos iezīmētas, kā arī ģeometriskie, asimetriskie raksti, un, kaut kas jauns – zvaigžņu tematika!

Auduma faktūras var kombinēt dažādākajos veidos: trikotāžu ar ādu un spīdumiem, tāpat  arī šifonu ar vilnu. Būs efektīgi!

Androgēns stils


Androgēns jeb vīrišķīgs stils ir viena no aktuālākajām tendencēm sieviešu modē, tāpēc skatēs var itin bieži manīt vīrišķīgas uzvalka tipa bikses (īpaši saīsinātas), žaketes, apavus un cepures kuplā skaitā. Ar šo stilu 2011./2012. gada ziemas sezonā radīts atturīgs, tomēr reizē arī daiļrunīgs sievietes tēls.

Klasiskas lēdijas imidžs


40. gadu stils pašlaik atgriezies modē, kas nozīmē ieturētas, bet sievišķīgas midi garuma kleitas ar kārtīgu apļveida apkaklīti un mazliet paplatinātu vai šauru kleitas apakšdaļu, cimdiem un platmali. Taču tā ir tikai viena no variācijām, jo modē ienāk arī koķeta lēdija taisna piegriezuma oranžā vai dzeltenā kleitiņā no 70. gadiem, ar clutch stila somiņu un augstiem papēžiem.

Eleganti noslēpumainu imidžu šosezon var radīt arī ar garas, Burgundijas toņa vakarkleitas palīdzību un tādas pašas krāsas lūpām. Daži dizaineri kleitas bagātīgi papildina ar rišām un ielocēm.

Pirmatnējs šiks un zoo motīvi

Dabas ienākšanu savā garderobē var panākt ar jau minētajām kažokādām vai imitētām zvērādu apdrukām trikotāžas un citu audumu apģērbos, vienlaikus panākot kā šiku, tā mazliet pirmatnēju iespaidu.

Aktuāls arī kovbojmeitenes tēls ar platu, pagarinātu topu vai apmetni pončo stilā, platmali, džinsiem un pitonādas apaviem – gluži kā tikko no prērijas!

Jaunākie raksti