Līksma, Bārbala

Aktuālākie grima imidži šai ziemai

Rudens/ziemas grimā ierasts redzēt krāšņus akcentus, bagātīgākus toņus un plašāku kosmētikas pielietojumu. Mūsu uzdevums ir to pēc iespējas veiksmīgāk izmantot savā labā, īpaši, tuvojoties Ziemassvētku un Jaungada svinību sezonai.

Izvēlēties grima imidžu ik gadu palīdz modes tendences. 2011. gada ziemas modes skatēs plaši varam novērot jau pēdējās sezonās apjaustās un tagad vēl aktuālākas tendences: iecienīto nude – "bez kosmētikas" grimu, sarkanas lūpas, izteiksmīgas uzacis, oranžas acu ēnas un citas iezīmes.

No krāsām izceļas zelta un Burgundijas krāsu salikums, tāpat arī gaišs perlamutrs. Šogad varam likt uzsvaru gan uz lūpām, acīm vai uzacīm, tāpat arī panākt efektu ar mazliet sirreālu neitrālo toņu grimu...

Jaunākajās grima tendencēs ar portālu Svetkulaiks.lv dalījās arī grima meistare Rita Jurevska, lai palīdzētu ar padomu ieviest savā grimā jaunākās vēsmas.

Visaktuālākie grima imidži šai ziemai

Romantiski modernais: spīdums it visur – uz plakstiņiem, lūpām un vaigiem. Gaiša ādas krāsa un vairākām kārtām uzklāta skropstu tuša uz augšējām un apakšējām skropstām šim imidžam būs visraksturīgākās iezīmes.

Kailie pasteļtoņi: viss ir maigs, bez stingrām robežām, ar zināmu "bez kosmētikas" efektu, kārtīgi sapludinātas krāsas. Krāsas pašas par sevi ir maigas, pasteļtoņu, caurspīdīgas vai krēmīgas. Bez spīdumiem un mirdzumiem! Var nokrāsot acu plakstiņu no skropstām līdz pat uzacīm vienā tonī, bet skropstas nekrāsot nemaz. Lūpas šajā imidžā ir bez izteikta spīduma, noklātas ar kopjošo balzāmu. Ja tomēr tās vēlies iekrāsot tumšākas, tad ar pirkstiem uzklājot lūpu krāsu centrā un nekādas noteiktas lūpu kontūras! Ieteicamā lūpu krāsa tumšākām lūpām ir Burgundija un brūngana. Uzacis ir gaišas un seja gandrīz bez vaigu sārtuma – vienkrāsaina, it kā bāla.

Pašpuikas tēls: grims ir stingrs, izteiksmīgs un puicisks. Izteiktas uzacis, bez sievišķīgām līnijām, vairāk dūmakains ēnojums, bez sejas sārtuma. To nostiprina ķermeņa un gara attieksme, ko ar grimu tikai pastiprina.

Disko stils: drosmīgas, spilgtas krāsas un formu izpausmes! Akcents vairāk likts uz acīm. Iespējamās krāsas – zaļa, zila un sarkana, arī metāliski zeltaina. Zelta krāsa ir ar zaļganu nokrāsu. Pārsvarā dominē dūmakainais acu ēnu efekts, kas dažreiz ir uzkrāsots no skropstu saknītēm līdz pat uzacu matiņiem. Šāds imidžs vairāk piemērots vakaram.

Atšķirīgs grims Ziemassvētkiem un Vecgada vakaram

Ziemassvētku un Vecgada ballītes grims pat ļoti mēdz atšķirties. Ziemassvētkos noteikti varētu izcelt lūpas – tumši sarkanas un matētas, kamēr acīm uzklāt skropstu tušu un nedaudz ieēnot acis. Jaungada pasākuma grims jau var saturēt visu iespējamo – spīdumu uz sejas, gliterus, mirdzumus, visu toņu krāsas, mākslīgās skropstas, nelielus zīmējumus uz sejas (metāliskus). Šādā gadījumā gan ieteicams grima izveidošanu uzticēt speciālistam.

Jaunās sezonas zīmīgākie make up akcenti


Ar tālāk minētajiem paņēmieniem var izmēģināt pavisam konkrētus grima jauninājumus interesantākam izskatam modei pa pēdām.

Izteiksmīgas uzacis – no iepriekšējo sezonu tumši iekrāsotam uzacīm, jauns efekts ir uz augšu saķemmētas uzacis.

Divtoņu lūpas – tas nācis no mākslīgi uzpūsto lūpu efekta. Lai "pasmietos" par šo bumu, augšējā lūpa tiek krāsota gaišākā krāsā kā apakšējā lūpa.

Burgundijas krāsa – to ievieš acu ēnās un lūpu krāsā. Universāls un moderns tonis, kas arī ļoti labi izceļ zilu acu krāsu. Mistiska, noslēpumaina un drosmīga.

Bez acu tušas – tāds efekts vairāk piestāvēs tad, ja uz acīm netiek likts grims vispār vai tas ir ļoti minimāls un caurspīdīgs. Ja akcents tiek likts uz lūpām, tad acīm nav nepieciešama pat acu tuša šajā gadījumā!

Iekrāsots lūpu centrs – veids, kā samazināt lūpu apjomu un likt sejai izskatīties puiciskākai, skarbākai. Ar sulīgu ogu lūpu krāsu iekrāso tikai lūpu vidu, līdz lūpu kontūrai krāsai neļaujot nonākt.

Matēta lūpukrāsa – Pilnīgi krāsotām lūpām pašlaik modīgāk izvēlēties matētu lūpukrāsu un radīt pabeigtības efektu ar lūpu zīmuli.

Metāliski plakstiņi – zeltaini, sudrabaini un bronzas krāsā. Fotosesijās var lietot uz visa plakstiņa, bet ikdienā vairāk akcentēt iekšējos acu stūrīšus vai virs tumšās acu kontūras.

Akcentētas skropstas – vairākās kārtās uzklāta skropstu tuša. Mazliet salipušas kopā un biezas, un, protams, efektīgas.

Akcentēts apakšējais plakstiņš –  dūmakainais ēnojums apgrieztā versijā, "ar kājām gaisā". Augšējais plakstiņš vispār netiek krāsots, tikai skropstu tuša, bet apakšējais plakstiņš ir iekrāsots izteiksmīgi un tumši no iekšējā kaktiņa līdz pat ārējam. Šim izskatam var ieēnot arī acu locījuma vietu, ja ir sajūta, ka šis krāsojums vizuāli "pavelk" acis uz leju. Tas ir mākslīgs un pamanāms efekts, ko gan ne visas var atļauties.

Patīkami, ka grima modes tendenču virpulī, izmantojot sejas aprises, var ne tikai izdaiļot sevi, bet arī paust savu dvēselisko noskaņojumu un tā mirkļa sajūtas. Vienu dienu – koša un starojoša, citu dienu – maigi pieklusināta un noslēpumaina. Kā vēlies justies, tā arī izdaiļo sevi!

Jaunākie raksti