Mirta, Ziedīte

Mirdzi svētkos ar maģisku acu skatienu

Svētkos gribam izskatīties mazliet citādi, ar spilgtāku grimu. Elizabetes Teilores stingrās uzacis, ar Kleopatru asociētais melnais acu laineris, Tvigijas skropstas – katra no šīm detaļām var izcelt jebkuru sievieti! Un jājautā, nevis kāda Tu gribi būt, bet kāda Tu gribi būt tieši šoreiz?

Grima meistare Rita Jurevska iesaka: Tikko no modes skatēm, no mūsu stila ikonām vai personībām gadu desmitus atpakaļ: iepazīstam, iedvesmojamies un izmēģinām uz savas ādas jaunās 2011. gada ziemas svētku sezonas grimu! Šoreiz par to, kā izcelt acu skatienu.

Spilgts laineris

Tendence, kas noteikti tiks pamanīta – melns un sabiezināts šķidrais laineris, un virs tā uzvilkta kontūra spilgtos neona toņos. Vispopulārākās krāsas – spilgti dzeltenā un tirkīza. Apakšējo plakstiņu var nekrāsot vispār vai iezīmēt kontūrlīniju tikai ar melno laineri, pie ārējā kaktiņa abas kontūras savienojot. Kombinē šo paņēmienu ar drosmīgām rozā vai koraļļu lūpām, Bridžitas Bordo frizūru, uz pleciem uzmetot kažokādas mētelīti.

Melns laineris bagātīgā izpausmē

Līnijas stingras, neiztušētas un kā vienīgais, kas tiek uzklāts uz acīm – protams, neskaitot krietnu devu tušas vai mākslīgās skropstas. No mazliet biezāka līdz pat noklātam visam kustīgajam plakstiņam un pie ārējā kaktiņa izvilkta uz augšu vai uz sāniem, ar skaistu un elegantu nobeigumu. Apakšējo plakstiņu var nekrāsot vispār vai uzzīmēt kontūrlīniju ar melno laineri, pie ārējā kaktiņa abas kontūras savienojot.

Balts laineris un baltas acu ēnas

Pavasarī atsvaidzinošs, ziemā ledus auksts.. Ar balto zīmulīti iezīmē gar augšējām un (pēc izvēles) gar apakšējām skropstu saknītēm. Iztušē. Var uzklāt virsū arī baltas ēnas – ar vai bez perlamutra. Lai acis mazliet izceltu, gar augšējo skropstu līniju var novilkt vieglu melno kontūru. Tušu var uzklāt, bet var arī atstāt nenokrāsotas skropstas.

Skropstas, skropstas un skropstas

Viss, kas jums ir nepieciešams, ir skropstu uzliecējs un skropstu tuša. Šis 60-to gadu Tvigijas acu krāsojums ir šobrīd ļoti populārs un mēs iesakām arī Tev ieviest šo tendenci savā ikdienā! Šoreiz viss akcents ir likts tikai uz skropstām – ieteicams acu ēnas un kontūras lietot minimāli.

Dūmakains skatiens apgrieztā versijā

Šī tendence skatienu vizuāli padara noslēpumainu, mazliet vienaldzīgu un skarbu. Darbs vairāk notiek ar apakšējo plakstiņu, kur ēnas ir iztušētas no skropstu saknītēm uz leju, kamēr augšējais plakstiņš ir dabīgi gaišs un uzklāta skropstu tuša. Apakšējā plakstiņa kontūru ārējā kaktiņā ieteicams pavilkt garāku un stūrīti mazliet iztušēt.

Spīdīgi plakstiņi

Lai gan šī tendence nav īpaši noturīga un ilglaicīga, to ļoti veiksmīgi var pielietot fotosesijās un, protams, arī ikdienā, bet jābūt gatavām ik pa laikam ieskatīties spogulī un atjaunot acu ēnas. Spīduma masas iegūšanai nepieciešams – vazelīns un lūpu spīdums vienādās proporcijās. Tie jāsamaisa vienādās proporcijās kopā un jāuzklāj uz plakstiņa vidus. Iespējams spīduma masai pievienot arī acu ēnas – zeltainos, oranžīgos toņos, ko pēc tam kārtīgi samaisa. Ja lieto skropstu tušu, spīdumu uzklāj tikai uz kustīgā plakstiņa. Ieteicams neuzklāt tuvu skropstu saknītēm, jo spīdumam, sasildoties uz ādas, būs tendence noslīdēt zemāk.

Rokzvaigznes skatiens

Mazliet nevīžīgs, it kā vakardien uzklāts grims, kas šodien vēl nav nomazgāts. Aizmirstam par perfekti iztušētām līnijām un vienmērīgām krāsu pārejām. Sākumā jāuzklāj mīksta zīmuļa kontūra pie skropstu līnijas uz augšējā un apakšējā plakstiņa. Ar pirkstu vai aplikatoru nevīžīgi to iztušē un uzklāj atkārtoti gan skropstu līniju. Var iztikt arī bez acu ēnām. Uzklājot skropstu tušu, ir pieļaujams nedaudz pieskarties plakstiņu ādai, atstājot skropstu tušas pleķīšus. Jāpiebilst, ka šī tehnika ir īpaši populāra arī ārzemju dziedātāju – vīriešu vidū.

Dūmaikains pasteļtoņu skatiens


Pasteļu toņi šogad ieņem sevis cienīgu vietu tendenču vidū, pastumjot priekšgalā zilganos un zaļganos pasteļtoņus. Iztušēti bez noteiktām līnijām, ārējo kaktiņu neizceļot ar tumšākām ēnām. Iekšējā kaktiņā var ieklāt zeltaino pigmentu, kas piešķirs ādai svaigumu. Lūpas tikpat pieklusinātas pasteļtoņos un gandrīz matētas. Skropstu tušu var uzklāt un var arī neuzklāt.

Metāliskas krāsas

Šoreiz tās var izpausties jebkurā formā un pat krāsās – galvenais, lai krāsas nobeigums ir metālisks. Jāņem vērā, ka tādas krāsas kā sudraba, brūna un zaļgani zeltaina ir pieprasītākās. Metāliskās krāsas var uzklāt ne tikai uz acīm, bet arī uz lūpām, vaigu kauliem, uzacīm, skropstām.

Balinātas uzacis

Jau no 2010.gada šī tendence joprojām ir aktuāla, bet ne tik izplatīta. Lai iegūtu šo izskatu, lielākoties netiek pielietota balināšana, bet gan dažādi alternatīvi veidi – baltas uzacu tintes un tamlīdzīgi. Matiņiem nav obligāti jābūt pilnīgi baltiem – tikpat labi var gaišas uzacis vienkārši neiekrāsot vai ar gaišu pūderi piepūderēt. Pirmā šo tendenci sāka popularizēt modele Lara Stouna.

Formīgas, bet sievišķīgas uzacis

Ne šauras un ne pārāk biezas – pāris nākamās sezonas uzacis būs formīgas un saķemmētas. Uzacis var mainīt krāsu no gaišām līdz pat melnām, bet nekādā gadījumā nedrīkst būt izteikti tievas vai nekārtīgas! Modes eksperti iesaka pat uzacu matiņus saķemmēt uz augšu – kā to bieži var redzēt modes skatēs.

Jaunākie raksti