Visvaldis, Nameda, Ritvaldis

Ziemassvētku rotājumu tendences 2011

Lai kādas būtu Ziemassvētku dekoru modes tendences, gada vieni no skaistākajiem svētkiem katrā mājā ienāk mazliet citādi. Ziemassvētku noskaņa atkarīga no saimnieku dzīvesstila – vieni ik gadu ir un paliek klasikas piekritēji un šajā stilā arī papildina mājas, pagalma, eglītes rotājumus, citi aizvien meklē ko jaunu, novatorisku modernā stilā. Veikalu tīkls "K-Rauta" šogad piedāvā ļoti plašu un dažādu Ziemassvētku rotājumu klāstu.

Ziemassvētku rotājumi

"Ziemassvētku dekoru pasaulē viss notiek līdzīgi kā augstajā modē – par rotājumu modi, kurus šodien izvēlamies veikalā, dizaineri lēma jau vairāk nekā pirms gada," stāsta veikalu tīkla "K-Rauta" konsultante – interjera dizainere Kristīna Jakovļeva.

Jau tagad "K-Rauta" veikalos var pārliecināties, kāda ir šo Ziemassvētku rotājumu noskaņa.

Klasikas cienītājiem Ziemassvētku rotājumu dizaineri dažādos veidos atklāj sudraba un zaļās krāsas saspēli, dabiskus materiālus, skaidras līnijas. Daudzos rotājumos redzama aizvadīto gadu nostaļģija, kas iekļauta modernā veidolā. Kā atzīst interjera dizainere, joprojām aktuāla ir dzīvnieki, ziedu motīvi un romantikas pasaule. Netrūkst arī rotājumu, kas izskatās kā pārklāti ar vecinātiem materiāliem.

Šogad Ziemassvētku dekoru tendencēs interesanti ir rotājumi ar LED gaismu, kas maina krāsu, ar pūkām pildīti rotājumi, kā arī dažādas Ziemassvētku rotājumu formu variācijas.

Ziemassvētku rotājumu novitāte ir spilgto Funky, Maiami stila toņu izmantošana. Te savstarpēji kombinēti žilbinoši zaļi, rozā, violeti, lillā u.c. toņi. Tie ienes Ziemassvētku gaisotnē eksotiku, košumu un prieku.

Savukārt ekstravaganci var iegūt ar rotājumiem, kas atgādina īstus dārgakmeņus, pērles, etnisko druku u.tml.

Interjera dizainere Kristīna Jakovļeva stāsta: "Skaisti vienmēr izskatīsies jau gatavas kombinācijas, piemēram, vienā krāsu gammā un stilā ieturētus gan eglītes rotājumus, gan galda dekorus."

Arī Adventes laikā interjeru var papildināt ar dažādiem svečturiem un svecēm. Piemēram, Adventes laikam šobrīd aktuālas ir sveces bumbu formā, kas ir pieejamas dažādās krāsās. Tāpat aktuālas ir cilindra veida sveces. Pieejamas arī sveces ar LED gaismu.

Interjera dizainere ziemas svētku noskaņai iesaka izmantot arī speciālas uzlīmes sniegpārslu formā, kuras, var uzlīmēt uz logiem, sienām. Pēc noņemšanas nebūs līmes nospiedumu.

Istabā var novietot dekoratīvos spilvenus, kas rotāti ar zvaigznītēm, spīdumiem vai vienkārši Ziemassvētkiem aktuālajā sarkanā tonī. Tāpat Ziemassvētku interjerā iederēsies aitas kažokāda – balta vai krāsota. Tā radot papildus mājīgumu.

Spuldzīšu dekori, elektrisko spuldzīšu virtenes


Lietošanai iekštelpās veikalos nopērkami visdažādākie elektriskie apgaismojumi – kā eglīšu lampiņu virtenes, spīdoši, elektriski dekori u.c. Šogad daudz plašāka kļuvusi arī no spuldzīšu virtenēm veidotu āra dekoru izvēle – dažādi trīsdimensiju dzīvnieki u.tml.

Paralēli vienkrāsainām šāda veida spuldzīšu trīsdimensiju figūrām "K-Rauta" piedāvā iegādāties arī krāsainus, spīdošus dekorus. Mājas dzegu var rotāt ar spuldzīšu virtenēm, kas paredzētas tieši āra apstākļiem. Šogad to modē daudz vairāk ienākušas tādas virtenes, kurām ik pa dažiem centimetriem izveidotas vertikālas stīgas ar lampiņām, kopumā radot vizuļojošu sniega un ledus efektu.

Salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, lielākā klāstā apgaismojuma dekoros tiek izmantotas LED spuldzītes, kas ir spilgtākas par parastajām un vienlaikus patērē arī mazāk elektroenerģijas. Cenas ziņā apgaismes objekts ar LED spuldzītēm ir mazliet dārgāks, bet tumsā tas izskatās pievilcīgāks, kā arī dod iespēju ietaupīt elektroenerģiju.

Ziemassvētku eglītes

Arvien populārākas kļūst videi draudzīgās Ziemassvētku eglītes – podiņos augošie kociņi, kas pārstādīti turpinās rotāt ne vairs istabu, bet gan mājas apkārtni.

"Eglītes podos ir arī videi draudzīga izvēle, jo necērtot Ziemassvētku eglīti, saudzējam arī mežus," atzīst arī veikalu tīkla "K-Rauta" dārzkopības konsultante Vēsma Dzintare.

Kad visas gada nogales svinības ir aiz muguras, eglīti ar podu saglabā, piemēram, garāžā vai kādā citā saimniecības telpā. "Būtiski, lai šī vieta ir vēsa, turklāt jāatceras ik pa laikam eglīti arī apliet," stāsta V. Dzintare.

"Savukārt, ja podā audzēto egli plānots glabāt ārā uz balkona vai dārzā, tad jāpasargā egles saknes no sala. Tādēļ eglītes podu nevajadzētu likt tieši uz zemes, bet uz paliktņa. Būtu ieteicams pasargāt saknes no sala ar kokosa šķiedru paklājiem, ko liek uz poda, bet podam var aplikt apkārt džutas vai filca audumus," pieredzē dalās V.Dzintare.

Lai eglīte būtu gana spēcīga un moža arī pavasarī, aprīlī pārstādot, jāskatās, lai egles kuplākā puse būtu uz dienvidiem, jo šādi novietota eglīte ātrāk ieaugs.

Kā atzīst dārzkopības konsultante, katros Ziemassvētkos pušķojot savu eglīti podiņā, tā noteikti būs daudz īpašāka un mīļāka.

VAIRĀK PAR GATAVOŠANOS ZIEMASSVĒTKIEM LASI ŠEIT >>

k_rauta_logo_1

Jaunākie raksti