Aldonis, Agija

Latvijā ražotas dāvanas Ziemassvētkos

Reizēm pārsteigums, cik daudz skaistu un interesantu lietu tiek ražots Latvijā, par kurām, iespējams, nemaz nezinām. Un starp tām var atrast tik daudz lielisku ideju dāvanām Ziemassvētkos dažādiem cilvēkiem!

Saldumi var būt arī veselīgi

Latvijas ražotājs "BioGraph Organic Sweets" piedāvā tirgū jaunus saldumus – garšīgus un veselīgus, Augļu Kubus. Saldumi ir ražoti no ekoloģiskām ogām un augļiem, pievienojot ekoloģisku cukuru un dabīgo augļu pektīnu, un satur mazāk nekā 180 Kcal. Produkts tiek gatavots pazeminātā temperatūrā un gatavošanas procesā maksimāli tiek saglabāti ogās, un augļos esošie vitamīni. Produkts ir iesaiņots gaumīgā kartona kārbiņā, kas to padara par piemērotu Ziemassvētku dāvanu. Augļu Kubi šobrīd tiek gatavoti trīs dažādās garšās – Aveņu Kubi, Melleņu Kubi, un Upeņu Kubi.
Cena: 2,50 lati
Ražotājs: www.biographorganicsweets.lv

Stirniņa ar raksturu

"Paff" Latvijā ražo atraktīva dizaina mīkstās un attīstošās rotaļlietas. Tās visas ir roku darbs un ražotas no kvalitatīviem un bērniem draudzīgiem materiāliem, pieejamas pavisam nedaudzos eksemplāros. Auduma stirniņa varētu būt tāda latviešu versija ziemeļbriežu stāstam, vai ne?
Cena: 8,30 lati
Ražotājs: www.paff.lv

Ģimenei ko spēlēties

Mankala ir populāra visā pasaulē un to ražo arī Latvijā. Mankala ir viena no pasaulē vecākajām spēlēm. Bet pateicoties inovatīvajam spēles galdiņa dizainam, to var spēlēt ne tikai bērni savā starpā, bet arī bērni ar vecākiem, kā arī pusaudži. Mankalas mērķauditorija ir visu paaudžu pārstāvji no 3 līdz 93 gadiem. Spēle paredzēta 2 spēlētājiem. Spēlējot tiek trenēta stratēģiskā domāšana, taktika, atmiņa, plānošana, skaitīšana, veiklība un matemātiskās prasmes. Spēles noteikumi ir ļoti vienkārši, tos var apgūt dažās minūtēs.
Cena: 18.00 lati
Ražotājs: www.mankala.lv

Ziedi čukst arī ziemā

Latviešiem piestāv Latvijā tapušas rotas. Kolekcijā "Ziedu čuksti" ir iekļauti divdesmit četri ziedi, daļa ziedu ir sastopami Latvijas pļavās un dārzos, daļa ir eksotiski ziedi. Rotas ir izveidotas no sudraba un iestiprinātas ādas siksniņās, pastāv iespēja izvēlēties arī mākslīgās ādas siksniņas, lina aukliņas vai ķēdītes. Rotas abās pusēs ir attēlots zieds. Pastāv iespēja arī izvēlēties un iegravēt personīgu vestījumu blakus ziedam vai rotas otrā pusē. Rotu var nēsāt gan kā kaklarotu, gan kā rokassprādzi. Rotas ir ievietotas metāla kārbās, kuras ir apdrukāta ar zīmola logo, rotas attēlu un klāt ir pievienota noteikta zieda nozīme.
Cena: 24,00- 27,00 lati
Ražotājs: www.3windknots.com

Dzintara spēks

Daba vairāku miljonu gadu garumā Baltijas jūrā no skuju koku sveķiem, smiltīm un ir izveidojusi dzintaru – veselības, aizsardzības, laimes un panākumu akmeni. Dzintars, kurš iestrādāts "3 wind knots" rotās ir lasīts Kurzemes jūrmalā, prasmīgs meistars ir atlasījis katru dzintara gabaliņu un to rūpīgi, saglabājot dzintara dvēseli, apstrādājis ar rokām.
Cena: 14,00 - 30,00 lati
Ražotājs: www.3windknots.com

Saķemmējies!

Tikpat vienkārši kā mazgāties un iepūderēt degunu, nu ir rūpēties par savu matu skaistumu. Mežacūkas sariem piemīt īpašības, kas atveseļo matus un padara tos mirdzoši skaistus. Mežacūkas sari jau gadsimtiem ir labākais matu ķemmju materiāls. Latvijā mežacūkas ādai un sariem līdz šim nebija atrasts pielietojums, tāpēc nu mežacūkas saru ķemmes top arī Latvijā. "WildGood" ķemmes ir 100% dabīgas līdz pat iesaiņojumam.
“WildGood” ir Latvijā ražotas, Latvijas dizaina eko produkts. Sadarbojoties dizaineriem ar galdniekiem un šuvējiem nu top mūžam kalpojošas ķemmes ar savu funkciju, skaisti iesaiņotas tās kalpo kā lieliska dāvana. Īpaša kolekcija lēdijām, kungiem un bērniem.
Cena: 25,00 - 30,00 lati
Ražotājs: www.wildgood.lv

Stils un tehnoloģijas vīriešiem

Nav viegli izvēlēties dāvanu mūsdienīgiem vīriešiem. Bet te ir variants! "I-NEX" ir unikāls stila produkts – vīrišķīga dizaina nerūsējošā tērauda aproce ar iebūvētu 4 Gb flash atmiņas karti. Aproci jau novērtējuši vīrieši, kas dzīvo aktīvi katru dienu un apvieno stilu ar mūsdienu tehnoloģijām.
"I-NEX" iebūvēta USB flash atmiņa ir unikāls jaunums, kas šādā – augstas kvalitātes aksesuārā nepastāv nekur citur pasaulē. Kā atzīmē dzīves stila eksperti, mobilitāte un ērtība ir būtiskas vērtības katram jaunam cilvēkam un I-NEX sniedz iespēju būt vistiešākajā saskarē ar personīgo informāciju, transformējot aproci no stila aksesuāra par mūzikas atskaņotāju, filmu krātuvi un datu glabātuvi.
Cena: 32,00- 45,00 lati
Ražotājs: www.i-nex.eu

Pagaršo topinambūru ziedu tēju!

Topinabūrs ir neskaitāmām uzturvērtībām bagāts dārzenis, kuru plaši var izmantot gan kulinārijā, gan ārstniecībā, gan skaistumkopšanā. Topinambūru ziedu tēja ir viegli pagatavojama. Tā ir ļoti garšīga pati par sevi. Lai tā būtu vēl veselīgāka tai var pievienot medu un citronu.  Tā ir arī ekonomiska. Lai pagatavotu vienu tasi tējas nepieciešami 1 – 2 ziediņi. Tēja ideāli piemērota garajiem ziemas vakariem , kad apkārt plosās neskaitāmie vīrusi un gripas. Tējai ir salda garša un ziedputekšņu aromāts, tādēļ tā garšo dažāda vecuma cilvēkiem. Tēja stiprina imunitāti, noder slimību profilaksei, palīdz cīnīties ar stresu, mazina miega traucējumus, attīra organismu, stimulē vielmaiņu un palīdz cīnīties ar lieko svaru, u.t.t.
Cena: 0,70 lati (15 grami), 7,00 lati (300 grami)
Ražotājs: www.topinambo.lv

Ozolkoka svečturis

Ozolkoks latviešiem allaž ir paticis ar savu pamatīgumu. Nav šaubu, ka no tā darinātam svečturim arī piemīt īpaša enerģija. Ziemassvētku galda dekors "Light Up Your Christmas" paredzēts 20 tējas svecītēm, tas lieliski iederēsies jebkurā interjerā. Svečturis ir viegli transformējams dažādās formās. Dizains apvieno praktisko un estētisko.
Cena: 12,69 lati
Ražotājs: www.vitwine.com

Latvijā ražots porcelāns

Tik balts un piesaistošs kā sniegs ir Piebalgā ražotie porcelāna trauki, no porcelāna krūzēm dzērieniem, šķiet, ir īpaša garša un siltums. Porcelāns – tūkstošgadu Ķīnas noslēpums, Eiropas alķīmiķu baltais zelts, izturīgākais un smalkākais no keramikas materiāliem – mākslinieka Jāņa Roņa lielākais radošais izaicinājums. Un viņa lielākais sapnis – porcelāna ražošanas atjaunošana Latvijā. Pamazām viss raisās. Piebalgas Porcelāna Fabrikā iespējams ne tikai iegādāties jau gatavu produkciju, bet arī pasūtīt individuāli tieši sev radītu vai pat apgleznot traukus pašiem.
Cena: krūzēm no 4,00 latiem
Ražotājs: www.porcelanadarbnica.lv

Spilvenā paslēpies rūķis

Mīksts dekorspilventiņš, kas vizuāli un funkcionāli papildinās interjeru. Iestrādātie aksesuāri dod īpašu noskaņu. Nopietnam dekorspilventiņam ir iestrādātas kabatas, kurās ievietot brilles, kuras mīl pazust; mobilo telefonu vai TV pulti utt. Bet dekorspilventiņš bērniem ir īpašs ar iestrādāto lamas ādu un Rūķa pogu – mīļu, smaidīgu, pozitīvu. Rūķa poga izveidota no plastikas, individuāls roku darbs. Spilveniem ir līplentas aizdare, kas atvieglo izstrādājuma kopšanu.
Cena: no 6,50 (dekorspilveniem)
Ražotājs: www.aix.lv

Sveces ar stāstu

Dizaina ekoprodukts, roku darbs – "Munio Candela" ir Latvijā ražotas sveces ar stāstu. Lieliska dāvana svētkos būs kolekcijas "Naturella" Dāvanu kaste – mazā sojas vaska svece ar pļavas ziedu dekorāciju un rožu aromātu, kopā ar smaržu aplīšiem. Tie lieliski iederas kā dekorācija interjerā, kā arī tos var izmantot patīkama aromāta radīšanai, novietojot skapī, uz galda, automašīnā vai jebkur citur.
Cena: 10,00 - 12,00 lati
Ražotājs: www.muniocandela.com

Pudele ar cepurīti

"Very Berry" 100% sulas īpašā svētku noformējumā. "Very Berry" sulai nav pievienots cukurs, aromatizatori, krāsvielas vai konservanti – tās satur tikai to, ko daba ogās ielikusi. Glāze sulas aizstās sauju svaigu ogu un iedos saules garšu arī drēgnajos rudens un ziemas mēnešos. Ar ūdeni atšķaidīta tā noderēs siltu un aukstu dzērienu pagatavošanā, koncentrētā veidā kalpos dažādu saldo ēdienu, kokteiļu un mērču pagatavošanā. Tas ir dzīvs vasaras mirklis "Very Berry" sulas pudelītē.
Cena: ~ 2,50 lati
Ražotājs: www.veryberry.lv

Dzērvenes pūdercukura kleitās

"Very Berry" dzērvenes pūdercukurā ir garšīgs un veselīgs našķis, kas vitamīnu uzņemšanu padarīs tik patīkamu, ka būs jāaplaiza pirkstiņi. Tikai visskaistākajām un visapaļākajām Latvijā audzētām lielogu dzērvenēm ir tas gods tērpties saldā pūdercukura kārtā. Roku darbs. Bez konservantiem un pārtikas piedevām.
Cena: 1,05 - 1,19 lati
Ražotājs: www.veryberry.lv

Ziepes ar dzērveņu "garšu"

Dzērvenes ir tradicionāls Latvijas produkts, kas ir spēcīgs antioksidants. Tās baudām dažādos veidos, arī uz ādas, ar ziepju palīdzību. Ziepes satur olīveļļu, kas lieliski mitrina un baro ādu. Sastāvā esošie rozā māli līdz ar barošanu un bagātināšanu arī nomierina iekaisušu un bojātu ādu.
Cena: 3,10 lati
Nopērkamas: www.draugiem.lv/rozesbode

Maģiskās Rūnas

Jau senatnē cilvēki izmantoja Rūnu apli, lai labāk saprastu, kā rīkoties turpmāk, ļaujot iedziļināties sevī un uz pasauli paskatīties mazliet citām acīm. Ar rūnām jādarbojas tikai godīgos nolūkos, tad cilvēks gūs aizsardzību un atradīs izeju no sarežģītām situācijām. Šīs ar roku veidotās māla rūnas ir apdedzinātas malkas ceplī un izgājušas visiem dzīvībai svarīgiem procesiem, cauri zemei, gaisam, ugunim un ūdenim. Katra rūna ir svētīga zīme, tajā mīt maģisks spēks, kas tās lietotāju spēj savienot ar Visumu – mūsos mītošā enerģija un jautājumi paši pievelk atbildes, rūnas var būt instruments kas palīdz tās saskatīt.
Cena: 12,00 lati
Nopērkamas: www.draugiem.lv/rozesbode

Pērc ragavas ziemā!

Slīd pa sniegu ragaviņas.. atceramies bērnības dienas ar lielajām sniega kupenām, kur tētis ar māmiņu mūs velk ragaviņās. Mēs jutāmies tik labi un droši, viss ir balts, esam kā mazā pasakā. "Žubes" ragaviņas tiek ražotas no liekti līmēta bērza saplākšņa, tā īpašības ragavām piedod pamatīgumu un elegantu kopskatu. Ragavu pēcapstrādē tiek izmatots roku darbs, kas produktam piešķir nevainojamu kvalitāti un padara to ļoti izturīgu, tādejādi produkts var kalpot ne tikai vienai, bet vairākām paaudzēm. Ragaviņas gluži kā fotogrāfijas ģimenes albūmā, paliek kā taustāms stāsts par skaistiem mirkļiem.
Cena: 85,00 lati
Ražotājs: www.zube.lv

Svečturis no papīra?

Svečturis ir veidots no papīra kā dāvanu kārbiņa, kurai noņemot vāku tā kļūst par svečturi. Tas veidos maģiskas projekcijas, ja tumsā to tuvinās sienai vai virsmām. Svečturī tiek lietotas sertificētas tējas svecītes metāla korpusā, un tās var mainīt vairākas reizes. Visi attālumi konstrukcijā ir pārbaudīti un svečturis ir drošs pret aizdegšanos.
Cena: 3,50 lati
Ražotājs: www.purpurs.com

Krādziņas meitenēm

Svētkos tā gribas iemirdzēties! Ikvienai sievietei un meitenei. Ir tik daudz variantu, kā to izdarīt, bet dažkārt tas panākams arī ar pamanāmas un īpašas apkaklītes palīdzību. Tik jauki, ka modernais šobrīd ir tik skaists un sievišķīgs!
Cena: 10,50 lati
Ražotājs: www.draugiem.lv/rozesbode

Te sākas nākamā gada plāns

Tā ir jauna veida dienasgrāmata, kur sakarības starp Tavas dzīves notikumiem, sajūtām un domām noteiks nevis datumi, bet tava intuīcija un iekšējā gaisma. Seko tai un tas būs Tavs kalendārs un dienas kārtība, un fantastisku atklājumu pasaule! Dienasgrāmatas princips ir radies kā iekšēja nepieciešamība dot telpu, kurā izpausties paša lietotāja īpašajai pieejai. Tāpēc "Purpura" piedāvājums ir – veidot savus ikdienas pierakstus brīvi un radoši – zīmēt savas kartes. Tas dos jums daudz vairāk īstas emocijas un palīdzēs atcerēties dienu notikumus. Un te nu ir tā grāmata, kas jāraksta pašam…
Cena: no 8,00 latiem (mazajam komplektam)
Ražotājs: www.purpurs.com

Jaunākie raksti