Aldonis, Agija

1.septembrī bērni un jaunieši aicināti apmeklēt Spīķeru kvartālu

Zinību dienā, 1.septembrī, bērni un jaunieši aicināti apmeklēt Spīķeru kvartālu, kur no plkst.15.00 līdz plkst.22.00 norisināsies plaša un aizraujoša pasākumu un skatuves programma, kopīgi atzīmējot jaunā mācību gada sākumu. Svētku programmas ietvaros norisināsies dažādas radošās darbnīcas un aktivitātes, uzstāsies jaunās mūzikas grupas un Latvijā jau iemīļoti mūziķi.

No plkst. 15.00 līdz plkst.20.00 ikviens svētku apmeklētājs būs aicināts ņemt dalību aizraujošās aktivitātēs dažādās radošajās darbnīcās.

Svētkos biedrība „homo ecos:” aicinās darboties 3 dažādas darbnīcas, kurās bērniem un jauniešiem būs iespēja apgūt kā no dažādam vecām mantām, vai lietām, ko parasti izmetam atkritumos, var uztaisīt jaunas un noderīgas lietas.

AS „Sadales tīkls” bērnus iepazīstinās ar elektrodrošības pasauli un aicinās ikvienu piedalīties izglītojošās elektrodrošības spēlēs kopā ar AS „Sadales tīkls” tēlu elektromontieri Elektrozini. Lai veicinātu bērnu un jauniešu interesi par elektromontiera profesiju, pasākuma dalībnieki varēs iepazīt elektromontiera darbu, apskatīt AS "Sadales tīkls" operatīvās izbraukumu brigādes automašīnu un ekipējumu.

„FIZMIX” rādīs dažnedažādus eksperimentus- FIZMIX smaidāmmašīnu, glāzīšu šaujamo, Lielo Balto Burbuli un citus eksperimentus ar sauso ledu- kas apmeklētājiem liks ne tikai pasmaidīt, bet pat aizraut elpu . Būs iespēja nogaršot skaņu un rādīt citiem burvju trikus- kā lietas turas teju gaisā pašas.

Savukārt skaņu režijas un mūzikas producēšanas skola „soundschool.lv” savā darbnīcā aicinās ļauties mūzikas radīšanas burvībai, pasniedzējiem uz vietas džemojot, izmantojot datoru un dažādus mūzikas instrumentus, kā arī aicinot skolēnus turpat uz vietas kopīgi radīt mūziku.

Galda spēļu radītāji un īstenotāji „Brain Games” apmeklētājus aicinās ļauties spēlēšanas priekam un azartam. Spēles būs piemērotas ikviena vecuma interesentiem, turklāt piedāvājumā būs gan jaunākās, gan jau visiem labi zināmas un iemīļotas galda spēles.

Svētku ietvaros Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Rīgas reģiona pārvaldes 1.daļas (Maskavas ielā 3, Rīgā) ugunsdzēsēji glābēji interesentus iepazīstinās ar savu darba ikdienu. Ikvienam būs iespējams apskatīt VUGD tehniku, izmēģināt, cik tad īsti sver ugunsdzēsēju ekipējums un pamēģināt arī to, vai iespējams 30 sekunžu laikā uzvilkt ugunsdzēsēju glābēju aizsargtērpu.

Spīķeru laukumā būs iespēja apskatīt, izpētīt un nofotografēties arī pie Valsts policijas operatīvā transporta.

Bez minētajām, svētku apmeklētājus sagaidīs vēl daudzas citas aizraujošas aktivitātes un piedzīvojumi.

No plkst.15.00 līdz plkst.19.00 uz Zinību dienas svētku skatuves kāps jaunās grupas un izpildītāji - David, Mehāniskais apelsīns, Treeeye, Espresso, Garage Kids of The Last Century un Audiokvartāls.

Pasākuma izskaņā, no plkst.19.00 līdz plkst.22.00 jaunieši aicināti uz neaizmirstamu, aktīvu un atraktīvu svētku koncertu, kurā uz lielās skatuves kāps un jaunajā mācību gadā ar muzikālo programmu ikvienu klātesošo sveiks rīmju meistars „Edavārdi”, jaunā un neparastā dziedātāja „Mntha”, kā arī enerģiskie un vienmēr pozitīvie puiši no grupas „Musiqq”.

Apmeklētāji laipni gaidīti uz Zinību dienas svētkiem Spīķeru kvartālā, Maskavas ielā 8. Pasākuma norises laiks no plkst.15.00 līdz plkst.22.00. Ieeja bez maksas.

Pasākumu organizē biedrība “Rīgas Spīķeri”, atbalsta ”Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments”.

Jaunākie raksti