Gunta, Ginta, Gunda

Jūrmala aicina uz Jomas ielas svētkiem

11. un 12.jūlijā Jomas iela pārvērtīsies par īpaši skanošu, smieklu un cilvēku piepildītu ielu, jo tiks svinēti Jomas ielas svētki ar plašu mūzikas, sporta un izklaides programmu. Svētku pirmajā dienā, 11. jūlijā, apmeklētājiem tiks piedāvātas plašas mūzikas un izklaides programmas visas Jomas ielas garumā uz trijām skatuvēm, svētku tirdziņš un sportiskās aktivitātes.

Sākot no plkst. 13.00 uz lielās skatuves, kura šogad atradīsies neierastā vietā Jomas un Ātrās ielas krustojumā, uzstāsties Aija Andrejeva ar 10 gadu jubilejas koncertprogrammu “Soļi”, “7 Dēli”, “Neon Saturdays”, Jānis Bukums, “Pienvedēja Piedzīvojumi”, “Indygo”. Sākot no plkst. 21.00 līdz 02.00 varēs izdejoties Jomas ielas svētku ballē kopā ar Mariachi Band SOL Y SOMBRA, Laimi Rācenāju un DJ Robertu Lejasmeijeru.

Sportisko aktivitāšu cienītājiem Majoru stāvlaukumā sākot no plkst. 12.00 norisināsies  Ghetto Games, kuru ietvaros notiks sacensības strītbolā un florbolā. Sacensību nolikumi pieejami Ghetto Games mājaslapā www.ghettogames.lv.

Uz Brīvdabas teātra skatuves 11. jūlijā no plkst. 13.00 līdz 20.00 Jomas  ielā pie viesnīcas Hotel Jūrmala SPA sagaida muzikāli teatrāla programma.

Teātra programmu atklās Rīgas Improvizācijas teātris, pēc tam populāri latviešu aktieri - Aija Dzērve, Sarmīte Rubule, Evija Skulte, Aīda Ozoliņa, Voldemārs Šoriņš, Kristiāns Kareļins kopā ar  dziedātāju Andri Daņiļenko un mūziķi Valdi Zilveri izspēlēs un izdziedās fragmentus no jaunās brīvdabas izrādes „Īsa pamācība mīlēšanā”, Hermaņa Paukša vadītais Dramaturgu teātris rādīs  izrādi ģimenei “Kā Sarkangalvīte ar vilku spēlējās”.

Tam sekos Rolanda Zagorska vadītā teātra – kluba “Hamlets” improvizācijas teātris “Brīvā skatuve”, Jūrmalas jauniešu teātra studija “Eksperiments” Daces Umbraško vadībā izspēlēs ielu teātra akciju “Ēnas”, līdz pkst. 19.00 teātra programmu noslēgs aktieri – dziedātāji Karīna Tatarinova un Juris Jope ar teātra un kino melodijām pianista Madara Kalniņa vadītā trio pavadījumā.

Pašiem mazākajiem un viņu vecākiem par prieku Horna dārzā sākot no plkst. 13.00 būs iespēja darboties dažādās radošajās darbnīcās - varēs izgatavot savu īpašo magnētu, spēlēt FreshART lielformāta spēles, kopā ar AVON apgleznot sejiņas un u.c. Paralēli Horna dārza lapenē būs plaša programma bērniem – BG deju studijas priekšnesumi, koncertprogramma “Visi Kopā”, Latviešu skoliņas Bergenā “Bergausis” pasaka bērniem “Tre Bokenne Bruse”  jeb “Trīs buki uz troļļu tilta”, tradicionālās latviešu un norvēģu dziesmas un rotaļas. Būs iespēja iepazīties ar bērnu ikdienu Norvēģijā. Muzikāls priekšnesums no bērnu popgrupas “NANDO” un izrāde “Sunītis un Kaķīte”.

Iluzionistu festivāls “Wizard Trophy” uz Jomas ielas no plkst. 13.00 piedāvās burvju triku un cirka mākslas paraugdemonstrējumus.

Uz Tirgoņu ielas starp Jomas ielu un Jūras ielu būs plašs Tirgoņu ielas tirgus, kurā sākot no plkst. 12.00 būs pieejams mūsdienu amatniecības piedāvājumi, Latvijas lauku labumi - sieri, kūpinātas gaļas izstrādājumi, maize, garšvielas. Tirdziņā varēs iegādāties tējas, medu, riekstus, dzērvenes, našķus, eko kosmētiku, vietējos vīna izstrādājumus.

Savukārt, svētku otrajā dienā uz lielās skatuves, Jomas un Ātrās ielas krustojumā, plkst. 20.00 sagaidīsim viesus no Gruzijas, tradicionālo dejas ansambli BATUMI. Horeogrāfiskais ansamblis BATUMI ir pirmklasīgs profesionāli māksliniecisks kolektīvs, kurš vairākkārt kļuvis par dažādu starptautisko konkursu un festivālu laureātu.

Sākot no plkst. 21.30 uz lielās skatuves izskanēs Latvijas leģendārās grupas PĒRKONS koncerts, kura izskaņā ap plkst. 22.50, krāšņā vakara uguņošanā, debesīs tiks šautas mirdzošās uguns šautras.

Ieeja visos pasākumos bez maksas.

Jaunākie raksti