Aldonis, Agija

Dāvinām gaismu – galda, sienas un stāvlampas

Saviem tuviniekiem, draugiem idejiski var uzdāvināt gaismu. Tas iespējams dāvināšanai izvēloties dažādas lampas, vienīgi iepriekš paklusām jānoskaidro dāvanas saņēmēja aptuvenās vēlmes, vai vismaz jāpiedomā par viņa dzīvesvietas interjeru.

Protams, vislabāk, ja par apgaismojumu mājā domā jau to iekārtojot, bet jūsu dāvana - lampa būs pieskaņots elements un reizē praktisks palīgs tumšajās diennakts stundās. Lūk daži padomi, lai jūsu izvēlētā lampa pie jaunā saimnieka kalpotu godam.

Lasīšanai ir nepieciešama darba gaisma, kas krīt no lasītāja pleca aizmugures. To var panākt, novietojot grīdas lampu klubkrēsla sānā. Lai izvairītos no atspīduma, ēnas apakšējai daļai jābūt acu līmenī.

Gleznas var izgaismot ar zemas voltāžas gleznu lampām, bet augus var akcentēt ar gaismu virs tiem, radot interesantus siluetus uz sienām.

Televizoram un datoram piemērots ir zemas intensitātes vispārējais apgaismojums, kas ļauj saredzēt ekrāna attēlu un nerada atspulgu acīs.

Ēdamgaldu var izgaismot ar viena kupola nokarenu griestu lapu tieši virs tā. Vēlams izvēlēties šādu lampu ar dimmera kontroli, kas dos iespēju ieslēgt spožāku gaismu, lai veiktu dažādus mājas darbus, bet blāvāku, ja paredzētas, piemēram, vakariņas.

Ja dāvanas saņēmējam patīk lasīt gultā, tad labs risinājums būs galda lampa uz nakts skapīša, kas novietota nedaudz aiz galvas, tuvāk sienai. Ideāls risinājums ir regulējamie apgaismes ķermeņi, kurus var it kā pielocīt klāt. Tāpat arī sienas lampa, kas novietota līdzīgā pozīcijā, var lieliski noderēt lasīšanai.

Īpašai noskaņai guļamistabā var izmantot grīdas lampas vai lampas, kuras gaismas stari krīt caur augiem. Tomēr jāatceras, ka šādam apgaismojumam jābūt sekundāram, t.i., tam jābūt kā papildu risinājumam centrālajai lampai.

Pareiza gaismas ķermeņa izvēlē konsultēja veikalu tīkla "K-Rauta" interjera konsultante Jeļena Švābe

k_rauta_logo_1

Jaunākie raksti