Gunta, Ginta, Gunda

Dokumentālā spēļfilma „Tapieris” piedalīsies Eiropas filmu festivālā

Eiropas filmu festivālā Toronto,Kanādā , kas notiks no 15. līdz  30. novembrim izrādīs režisores Ilonas Brūveres  dokumentālo spēli „Tapieris” (filmu studija Kinolats). Pilnmetrāžas dokumentālā filma saņēmusi sešas  nominācijas Latvijas Nacionālā filmu festivāla „Lielais Kristaps 2014” konkursā, kurā piedalījās 98 pēdējos trīs gados Latvijā producētās filmas.

TAPIERIS/ PIANO PLAYER stāsta  par mūziķi un komponistu, tango karali Oskaru Stroku. Stroka dzīvesstāstu filmā izdzīvo un liecības par  mūziķa dzīvi sniedz aktieri Jakovs Rafalsons, Gints Grāvelis, Marija Bērziņa, Andris  Bulis, Goran Gora, Laimis Rācenājs  u.c., izspēlējot  vairākas Stroka laikabiedru lomas, kas atklāj mūziķa raksturu citu mūziķu, bārmeņa, mīļotās sievietes un tiesas izpildītāja acīm.

Toronto Eiropas filmu festivāls šogad svin savu desmitgadi, demonstrējot nacionālo un starptautisko filmu programmu. Programma veltīta tēlainai, inovatīvai filmu valodai un spilgtiem režijas darbiem, sniedzot ieskatu daudzveidīgajā Eiropas jaunāko filmu klāstā. European Union Film Festival Toronto dibināts kā pretpols Holivudas bezpersoniskajai masveida produkcijai, lai iepazīstinātu skatītāju ar personiskiem un vizuāli ietilpīgiem ekrāna stāstiem.

Festivāla programmā piedalās 28 Eiropas savienības valstis un kinoldarbu „Tapieris” šai programmā iekļāvusi Latvijas  vēstniecība Kanādā. Festivāls, veidojot programmu, ik gadu sadarbojas ar Eiropas pārstāvniecībām un Kanādas kultūras institūcijām.

Šā gada festivāla programmā piedalās 28 valstis ar filmām no Austrijas, Beļģijas, Bulgārijas, Kroātijas, Čehijas, Igaunijas, Somijas, Francijas, Vācijas, Grieķijas, Ungārijas, Īrijas, Itālijas, Latvijas, Lietuvas, Luksemburgas, Maltas, Nīderlandes, Polijas, Portugāles, Rumānijas, Slovākijas, Slovēnijas, Spānijas, Zviedrijas un Apvienotās karalistes.
Festivāls ar  jaunākajiem Eiropas kino darbiem iepazīstina ne tikai skatītājus, bet arī Kanādas distributorus, filmu festivālu direktorus un filmu veidotājus, veicinot multikulturālo dialogu starp Kanādu un Eiropas  valstīm, lai Kanādas Ontario štata piecu miljonu galvaspilsētā Toronto popularizētu Eiropas filmu veidotājus un jaunākās Eiropas filmas.

Jaunākie raksti