Mirta, Ziedīte

Kāzas gads 2011

Kāzu tendences iet roku rokā ar pašreiz sabiedrībā notiekošo un aktuālo, taču vērojams arī, ka aktuālas kļūst lietas, kas, visticamāk, popularitātes virsotnē paliks uz ilgāku laiku (vismaz līdz nākamās sezonas beigām). Esam apkopojuši 10 aktuālākās kāzu tendences. Varbūt noderēs arī Tavām kāzām?

1. Kāzas pilsētnieku gaumē.
Priekšstatam iztēlojies pompozas kāzas galvaspilsētas sirdī! Vai nedaudz citādi – pilsētā, koķetā līgavas kleitiņā, labā kompānijā un bez stresa / liekas naudas / laika tēriņiem. Ar vieglu garu un spontānām aktivitātēm pēc oficiālās daļas.

2. Vintāža joprojām aktuāla.

Zem šīs pamatidejas var izcelt vairākas aktuālas tēmas:
• Retro kāzu kleitas (it īpaši ar uzrautām, īsām piedurknēm un midi garumu);
• Tekstūru un detaļu nozīmība – jo vairāk kāzu atribūtikas būs nākušas no vecmāmiņas lādes, jo labāk!
• Dabiska vide, piemēram, kāzas piemājas teritorijā vai lauku sētā;
• Melnbaltā, tematiskā retro fotosesija 70. gadu stilā, ar drapētiem audumiem un dekorētu studiju fonā;
• Veclaicīgs kāzu auto, u.c. retro pazīmes.

3. Dabai draudzīgas eko kāzas.

Dabīgums ir aktuāla tendence teju visās dzīves jomās, tāpēc saprotams, ka tas ienāk arī kāzu tendencēs. Kā tās izpaužas? Piemēram, izsūtot ielūgumus uz otrreizējas pārstrādes papīra, dekorācijās izmantojot tikai dabiskus materiālus, pasūtot ēdienus no vietējām zemnieku saimniecībām, taupot energoresursus, izmantojot LED apgaismojumu, vai dāvanu vietā piedāvājot viesiem ziedot kādai organizācijai. Protams, var izmantot arī tikai vienu vai dažus no ekoloģiskiem principiem, kāzu plānošanā.

4. Kāzu kleitas ar kabatām un nāriņu stila kleitas.

Runājot par kāzu tendencēm, nav iespējams apiet kāzu kleitu tēmu. Interesanta tendence ir pusgaras kleitas ar kāzu kleitai pavisam neierastu parādību – kabatiņām sānos! Savukārt, dažādās kolekcijās dominē nāriņu piegriezuma. Rotājumi kleitās vēl joprojām romantiski – organzas ziedi un mežģīnes.

5. Tradicionāls ēdiens jaunās izpausmēs.
Limonāde, tēja, siļķe kažokā šī gada kāzu galdam derēs arī tad, ja vēlaties būt moderni. Vien jāpasniedz viss mazliet jaunā manierē, ar izdomu noformējumā vai pasniegšanas veidā. Galvenais kāzu ēdienu motīvs: augstas kvalitātes zemnieku ēdieni. Galda izvietojuma ziņā pašlaik aktuāli garie, šaurie galdi. Krēsli gan var būt piemeklēti dažādās formās un toņos kā kontrasts askētiskajai galdu formai.

6. Vienkāršas, oriģinālas un elegantas detaļas.

Lielo ziedu rotājumu vietā cieņā nākuši mazu un smalku ziediņu veidojumi komplektā ar izmeklētu tējas servīzi, etniskiem motīviem. Pašlaik svarīgas ir smalkas detaļas. Arī krāsu paletei ir ļoti būtiska loma šī gada dekorācijās – dominē zaļš apvienojumā ar balto, kā arī piesātināts, bet maigs zilais tonis.

7. Kāzu svinības dabā.
Ja vien ārpusē spīd saule un ir komfortabli laika apstākļi – kāzas iekštelpās nav aktuālas. Tiesa, vienmēr jānodrošinās ar rezerves variantu, ko darīt, ja jūsu diena papildus tiek svētīta ar lietus mākonīšiem.

8. Pašgatavoti kāzu elementi.
Pāri arvien biežāk kāzu norisē iekļauj kādus pašu gatavotus elementus. Piemēram, mazas dāvaniņas, ko pasniegt viesiem rituālu un spēļu laikā, vai arī pašu gatavoti kāzu ielūgumi, galda kartes vai kāds dekors. Tas būs arī ekonomiskāk un personiskāk.

9. Papildu uzmanība kāzu tortei.

Gandrīz katrās kāzās ir arī torte, tomēr šogad tā ir arī kā tendence, uz ko tiek vērsta papildus uzmanība. Tortes vēl joprojām ir garas un elegantas, bet ar zemniecisku šiku, kur lielie cukura ziedi tiek aizstāti ar dabiskiem ziediem, putukrējuma garnējums tiek aizstāts ar izskatā vienkāršāku sviesta krēmu. Tomēr kopskats ir efektīgs ar detaļām un sen aizmirstu garšu.

10. „Medus nogales”.

Un, visbeidzot – mūsdienu dinamiskajā pasaulē arvien populārākas kļūst „medus nogales” medusmēneša vietā. Un kāpēc gan ne? It īpaši, ja pāris nolemj pēc laiciņa atkārtot vēl vienu nedēļas nogali.

Jaunākie raksti