Līksma, Bārbala

Jūrmala piedalījās tūrisma gadatirgos „Tourest 2011” un „Vivattur 2011”

Jūrmalas pilsētas dome 2011. gada februāra nedēļas nogalēs kopā ar Jūrmalas uzņēmējiem - Jūrmalas kūrortviesnīcu „Hotel Jūrmala Spa”, viesnīcu „Pegasa Pils”, kempingu „Nemo”, Hosteli „Riga Beach hostel” un „Latvijas viesnīcu un restorānu asociāciju” pārstāvjiem piedalījās starptautiskajā tūrisma gadatirgū „Tourest 2011”, kas norisinājās Igaunijas galvaspilsētā Tallinā un Jūrmalas kūrortviesnīcu „Hotel Jūrmala Spa”, kempingu „Nemo”, un „Latvijas viesnīcu un restorānu asociāciju” pārstāvjiem piedalījās starptautiskajā tūrisma gadatirgū „Vivattur 2011”, kas norisinājās Lietuvas galvaspilsētā Viļņā.

Jūrmalas tūrisma informācijas centrs kopā ar uzņēmējiem prezentēja pilsētu Jūrmalas stendā. Jūrmalas stendā bija iespēja iepazīties un iegūt jauno pilsētas brošūru „Jūrmala 2011” igauņu, lietuviešu, krievu un angļu valodās. Izstādes apmeklētājiem tika sniegta informācija par jaunumiem un aktualitātēm tūrisma jomā Jūrmalas pilsētā 2011. gada sezonā, par lielākajiem šī gada pasākumiem, atpūtu pludmalēs, aktīvo atpūtu, velo maršrutiem, atpūtu dabā, kā arī kultūrvēsturiskajiem pilsētas objektiem, tai skaitā, arhitektūru un muzejiem.

Papildus „Jūrmala” brošūrai tika izplatītas Jūrmalas uzņēmēju (naktsmītnes, elektromobilis, restorāni u.c.) brošūras un pakalpojumi, kā arī mediju kartiņas trīs valodās – latviešu, krievu un angļu valodā par lielākajiem pasākumiem Dzintaru koncertzālē, kas šogad svin 75 gadu jubileju, VIII Latvijas ziemas peldēšanas čempionātu un Pasaules ziemas peldēšanas čempionātu, kas Jūrmalā norisināsies 2012. gadā.

Lielu interesi izstādes apmeklētāji izrādīja par Jūrmalas kūrorta rehabilitācijas centriem un to rehabilitācijas/ ārstniecības programmām. Jūrmalas pilsētas stenda apmeklētājiem interesēja arī SPA programmas, kur liela interese tika pievērsta kūrortviesnīcas „Hotel Jūrmala SPA****” īpašajiem piedāvājumiem: gan individuāliem ceļotājiem, gan ģimenēm ar bērniem. Kopumā liela daļa apmeklētāju izteica ļoti pozitīvas atsauksmes par atpūtu Jūrmalas pilsētā, kas vienmēr viņiem bijusi ar plašām un daudzpusīgām atpūtas iespējām ģimenēm ar dažādiem ienākumiem.

Pēc pagājušā gada CSP statistikas datiem, secinām, ka Igaunijas un Lietuvas tirgus ir viens no lielākajiem pagājušajā gadā. Igauņu tūristu skaits 2010. gadā bija 8.7% no kopskaita jeb 9093 cilvēki, bet Lietuviešu tūristi 7.1% jeb 7415 cilvēki.
Kopsummā atskatoties uz izstādēm, esam priecīgi par lielo interesi un to, ka turpinām pārsteigt Igaunijas un Lietuvas tirgu un palielināt viņu interesi braukt uz Jūrmalu atpūsties. Līdz ar to sadarbība turpināsies un esam pārliecināti, ka tūristu skaits no Lietuvas tikai pieaugs.

Jūrmalas pilsētas domes un uzņēmēju dalība starptautiskajā tūrisma izstādē „Tourest 2011” un „Vivattur 2011” bija iespējama pateicoties ES aktivitātes "Ārējo tirgu apgūšana - ārējais mārketings" finansējuma saņemšanai. Finansējuma saņēmējs Jūrmalas pilsētas dome 2011. gada 31. janvārī ir noslēgusi līgumu Nr.L-ĀTA-11-0513 ar v/a "Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra" par projekta Jūrmalas kūrortpilsētas dalība ārvalstu starptautiskajās tūrisma izstādēs un gadatirgos” īstenošanu, ko līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds.

Jaunākie raksti