Līksma, Bārbala

Rīgas Jūgendstila muzejs aicina kafijas, teātra un mākslas mīļotājus

Marta otrajā pusē Rīgas Jūgendstila muzejs īpaši aicina viesos kafijas, teātra un mākslas cienītājus. 17. martā tiks atklāta izstāde "Kafija un jūgendstils", kurā iepazīs 20. gadsimta sākuma kafijas dzeršanas piederumus un tradīcijas, kā arī notiks kafijas degustācija. Savukārt kopā ar mākslas interesentiem 18. martā tiks svinēta mākslinieka Jāņa Rozentāla 145. dzimšanas diena, bet Teātra dienas noskaņās tiks piedāvāta ekskursija muzejā, pilsētvidē un Nacionālā teātra aizkulisēs.

17. martā plkst. 16.00 izstādes "Kafija un jūgendstils" atklāšana. Izstāde tapusi sadarbībā ar Rīgas Vēstures un kuģniecības muzeju. Kafijas un tējas mašīna, slavenajā "Hotel de Rome" lietotas tasītes, kafijas grauzdējamā panna un daudz citu simtgadīgu lietu būs apskatāmas izstādē. Virtuvē tiks piedāvāts degustēt gan 20. gs. sākumā populāro cigoriņu kafiju, gan jau tajā laikā modē ienākušo pupiņu kafiju.

18. martā – mākslinieka J. Rozentāla dzimšanas diena. Rīgas Jūgendstila muzeja ekspozīcijā  īpaši akcentēs J. Rozentāla gleznu "Teika".

Savukārt no 22. līdz 25. martam muzejs aicina doties teātrim un arhitektūrai veltītās ekskursijās "Iepazīsti jūgendstila Rīgu". Ekskursijas sāksies plkst. 13.00 un kopā ar teātra zinātnieci Ritu Melnaci būs iespēja apskatīt Nacionālā teātra aizkulises.

27. martā – Starptautiskā Teātra diena muzejā. Šajā dienā visiem Latvijas teātru aktieriem un darbiniekiem muzeja apmeklējums būs bez maksas.

Jaunākie raksti