Aldonis, Agija

Pianisma zvaigžņu festivāla atmosfērā ievedīs \"Pianomānija\"

Pavisam drīz Liepājā sāksies XIX Starptautiskais Pianisma zvaigžņu festivāls (9. - 13.marts). Vēl pirms festivāla atklāšanas koncerta Liepājas kinoteātrī "Balle" 8. martā plkst. 19.00 būs skatāma starptautiskos kino festivālos godalgotā dokumentālā filma "Pianomānija" (Vācija, Austrija, 2009).

"Pianomānija" piedāvā vienreizēju skatījumu uz Steinway & Sons galvenā tehniķa un klavieru skaņotāja Štefana Knipfera aizraujošo ikdienu, kas aizrit perfektās skaņas meklējumos. Režisoru Lilianas Frankas un Roberta Kibisa neparastā filma ar humoru ataino mirkļus no absolūtās mīlestības pret detaļu precizitāti. „Tonis neelpo“, „instrumentam nepieciešams vairāk maģijas“ – tādus izteikumus kā šie klavieru skaņošanas meistars Štefans Knipfers dzird katru dienu. Viņš strādā kopā ar pasaules labākajiem pianistiem (Pierre-Laurent Aimard, Lang Lang, Alfred Brendel). Un kad viņi sēžas pie flīģeļa, visam ir jābūt perfekti, līdz pat sīkākajai toņa niansei. Jo ikvienam instrumentam ir sava personība, katrs skaņdarbs pieprasa savu toņa kultūru un katrai interpretācijai ir īpašs temperaments.

Filma "Pianomānija" ir vairāku starptautisku kinofestivālu laureāte - Golden Gate Award Sanfrancisko Starptautiskajā kino festivālā (2009), žūrijas goda balva EURODOK 2010, balva Lokarno Starptautiskajā filmu festivālā (2009).

Sadarbībā ar filmu studiju "Rija" festivāla organizatori piedāvā pavisam 3 filmas "Pianomānija" seansus kino "Balle" telpās – 8. martā plkst. 19.00, 9. martā plkst. 14.00 un 10. martā plkst. 16.00. Filma vācu valodā ar titriem latviešu un krievu valodās. Biļetes meklējiet kino "Balle"!

Plašāka informācija un filmas treileris atrodami: www.pianomania.de, savukārt informāciju par XIX Starptautisko Pianisma zvaigžņu festivālu, tā dalībniekiem un programmu meklējiet Liepājas Simfoniskā orķestra interneta mājas lapā www.lso.lv.

Jaunākie raksti