Gunta, Ginta, Gunda

Baltkrieviju interesē Jūrmala kā lietišķu pasākumu un konferenču vieta

5. martā Jūrmalu apmeklēs Baltkrievijas uzņēmēju delegācija, kuri ierodas Latvijā tirdzniecības misijā. Delegācijas sastāvā būs dažādu nozaru uzņēmēji, kurus Jūrmala interesē kā potenciāla vieta lietišķu pasākumu un konferenču rīkošanai, kā arī atpūtai.

Ar Baltkrievijas uzņēmējiem tiksies Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks ekonomikas un attīstības jautājumos Māris Dzenītis un domes Tūrisma un ārējo sakaru nodaļas speciālisti. Viesiem tiks organizēta ekskursija, lai iepazīstinātu ar nozīmīgām kultūrvēsturiskām vietām, interesantākajiem tūrisma objektiem un apskatītu kūrortiestāžu un konferenču telpas, ko var izmantot dažādu pasākumu rīkošanai Jūrmalas pilsētā.

Ceļotāji no Baltkrievijas ir 5 % no kopējā tūristu skaita Jūrmalā, un viņi šeit uzturas vidēji 2 nedēļas. Lai piesaistītu tūristus no Baltkrievijas, Jūrmalas dome sadarbībā ar uzņēmējiem, lidsabiedrību „Air Baltic” un Rīgas tūrisma attīstības biroju īsteno dažādus mārketinga pasākumus – piedalās tūrisma gadatirgū un darbsemināros, organizē Baltkrievijas tūrisma aģentūru un preses pārstāvju vizītes uz Jūrmalu. 2009. gadā tika izveidota Jūrmalas tūrisma informācijas pārstāvniecība Minskā, kuru pārstāv Baltkrievijas tūrisma uzņēmums „Latinserviss”.

Jaunākie raksti