Gunta, Ginta, Gunda

Durbes pilī izrādīs 19. gadsimta tērpus

6. martā plkst. 13.00 Durbes pilī "Ceļojums muižas sadzīvē" – apmeklētājiem būs iespēja apskatīt 19. gadsimta tērpu kolekciju un iepazīt tā laika tērpu valkāšanas tradīcijas un modes tendences.

Atveroties Durbes pils ģērbistabas drēbju skapja durvīm, apmeklētāji varēs tuvplānā apskatīt un izpētīt muzeja 19. gadsimta sieviešu un vīriešu apģērbu kolekciju. To apskatot, apmeklētāji atklās raksturīgākās 19. gadsimta modes tendences tērpu attīstībā. Varēs uzzināt par tērpu valkātājiem un to prototipiem no baronu fon der Reku dzimtas, par tā laika audumiem, to nosaukumiem un tērpu darināšanas niansēm. 19. gadsimtā etiķetei bija ļoti nozīmīga loma ne tikai svētkos, bet arī ikdienā, tādēļ apmeklētājiem būs iespēja uzzināt arī par tērpu nēsāšanas nerakstītajiem noteikumiem.

Durbes pils tērpu kolekcija sastāv no sešiem sieviešu un trīs vīriešu tērpiem,  kas darināti pēc 19. gadsimta piegrieztnēm. Tie ataino modes prasības sākot no ampīrstila līdz pat jūgendstilam. Tērpus darinājuši šuvēji Imants Haņeckis, Santa Kirmuža, Gunārs Šmigeļskis.

Ieeja pasākumā ar muzeja biļeti: pirmsskolas vecuma bērniem Ls 0.00; skolēniem un studentiem Ls 0.50; pensionāriem un invalīdiem Ls 1.00; pieaugušajiem Ls 1.50.

Jaunākie raksti