Alīna, Sandris, Rūsiņš

Pirms \"Oskariem\" pasniegtas \"Zelta avenes\"

Dienu pirms Amerikas Kinoakadēmijas balvas "Oskars" pasniegšanas ceremonijas, nosaukti "Zelta avenes" ("Golden Raspberry" jeb "Razzie") ieguvēji. "Zelta avene" šogad tika pasniegta jau 31. reizi.

Šo balvu sliktākās aktrises nominācijā kopīgi saņēma kinolentes "Sekss un lielpilsēta 2" ("Sex and the City 2") četrotne Sāra Džesika Pārkere (Sarah Jessica Parker), Kristīna Deivisa (Cristine Davis), Kima Ketrela (Kim Cattrall) un Sintija Niksone (Cynthia Nixon). "Sekss un lielpilsēta 2" saņēma arī balvu kā sliktākais kādas filmas tupinājums un sliktākā aktieru komanda.

Tomēr šogad visvairāk "Zelta avenes" balvas saņēma kases grāvējs "Stihiju pavēlnieks" ("The Last Airbender"), kas arī tika atzīta par sliktāko filmu, bet tās režisors M. Naits Šiamalans (M. Night Shyamalan) saņēma balvu kā sliktākais režisors. Filma saņēma arī balvu par sliktāko scenāriju un šogad pirmo reizi pasniegto balvu "Sliktākais acis bojājošais trīsdimensiju formāta (3D) izmantojums". Savukārt Džeksons Rātbons (Jackson Rathbone) tika atzīts par sliktāko otrā plāna lomas tēlotāju.

Bet par sliktāko aktieri tika atzīts Eštons Kačers (Ashton Kutcher) filmā "Slepkavu pārītis" ("Killers") un "Valentīna diena" ("Valentine's Day").

Savukārt Džesika Alba (Jessica Alba) saņēma sliktākās otrā plāna aktrises "Zelta aveni"  par darbu četrās filmās: "Valentīna diena" ("Valentine's Day"), "Slepkava manī" ("The Killer Inside Me"), "Iepazīsties, mazie Fakeri" ("Little Fockers") un "Mačete" ("Machete").

Pretstatā "Oskara" balvai — Zelta avene — tiek piešķirta par neveiksmēm kinomākslā kopš 1980. gada. "Zelta avenes" nominanti tradicionāli tiek paziņoti dienu pirms "Oskara" nominantiem. Un arī pašas balvas tiek pasniegtas dienu pirms lielā "Oskara" rituāla.

Jaunākie raksti