Līksma, Bārbala

Latvijas Kūrortpilsētu asociācijā uzņemta Carnikava

15. februārī Jūrmalas pilsētas domē notika Latvijas Kūrortpilsētu asociācijas (LKA) kārtējā sanāksme, kurā asociācijas biedri no Siguldas, Ogres, Saulkrastu, Salacgrīvas novada un Jūrmalas pilsētas domes vienbalsīgi atbalstīja Carnikavas novada domes iestāšanos asociācijā.

„LKA biedru galvenais mērķis ir, sakārtojot normatīvos aktus kūrortu nozares jomā, veicināt un realizēt veselības tūrisma politiku Latvijā. To varam panākt, uzlabojot infrastruktūru, attīstot īpašu izglītības un mācību sistēmu, veidojot jaunus veselības tūrisma eksporta produktus ar augstu pievienoto vērtību, kuriem nebūtu sezonalitātes raksturs. Man ir gandarījums par to, ka panākta būtiska virzība šo jautājumu risināšanā. Tas, ka jau sestā Latvijas administratīvā teritorija ir apzinājusies nozīmīgumu, ko veselības kūrorti un Latvijas dabas dziednieciskie resursi spēj dot valsts iedzīvotājiem un tautsaimniecībai kopumā, apliecina, ka esam izvēlējušies pareizu attīstības virzienu,” vērtē Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks ekonomikas un attīstības jautājumos un Latvijas Kūrortpilsētas asociācijas valdes priekšsēdētājs Māris Dzenītis.

Sanāksmē tika pārrunāti jautājumi par mārketinga pasākumiem, kas vērsti uz vēsturisko kūrortu popularizēšanu un grozījumiem normatīvajos aktos, lai sakārtotu kūrortu nozares attīstību Latvijā. Tika pārrunāti arī jautājumi par Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu programmas apstiprināšanu kūrortu ārstniecības iestāžu rekonstrukcijai un attīstībai un asociācijas dalību starptautiskos pasākumos.

Sanāksmes dalībnieki apsprieda grozījumu Tūrisma likumā virzību un ES atbalsta programmas izstrādes gaitu kūrortiestāžu infrastruktūras uzlabošanai. Darbs šajā jomā ir sākts jau iepriekš, un Latvijas Kūrortpilsētu asociācija aktīvi iesaistās šo jautājumu risināšanā, iesniedzot priekšlikumus Ekonomikas ministrijā un piedaloties darba grupās ar valsts institūciju pārstāvjiem.

LKA sēdē tika nolemts, sazinoties ar kūrortu asociācijām Igaunijā, Lietuvā un Krievijā, izstrādāt kopīgu projektu koncepciju, kuru īstenot pārrobežu sadarbības programmās.

Lai popularizētu atpūtu Latvijas kūrortpilsētās, LKA plāno vairākus mārketinga pasākumus, kurus varētu īstenot pavasarī, tostarp arī piedalīšanos Eiropas Kūrortu asociācijas (ESPA) ikgadējā kongresā un Eiropas medicīnas tūrisma konferencē.

Jaunākie raksti