Līksma, Bārbala

Notiks Somijas mūzikas dienas

Somijas mūzika dienas Latvijā ietvaros, 13. un 19. martā Lielajā ģildē notiks bezmaksas koncerti. Šie koncerti būs īpaši klasikas cienītājiem, jo tiks izskanēs Latvijā reti dzirdami pazīstamo somu komponistu Jana Sibeliusa un Einojuhani Rautavāras darbi. Būs iespēja iepazīties arī ar mazāk zināmu somu autoru Ēro Kesti, Kalevi Aho, Ūno Klami daiļradi. Sadarbībā ar Helsinku Filharmoniķiem izskanēs arī Roberta Šūmaņa „Mesa” („Misa Sacra”).

Pirmais koncerts būs 13. martā plkst. 18.00. Koncertā piedalīsies Valsts Akadēmiskais koris Latvija un kamerorķestris Kymi Sinfonietta diriģenta Jasuo Šinozaki (Japāna) vadībā.

Otrs koncerts notiks 19. martā plkst. 19.00 Lielajā Ģildē, tā dalībnieki - Valsts Akadēmiskais koris Latvija un Helsinku Filharmoniķi, diriģents Jons Storgards. Helsinku Filharmoniķi ir pirmais simfoniskais orķestris, kas dibināts Ziemeļvalstīs un darbojas bez pārtraukuma jau 128 gadus. Katru gadu orķestris sniedz 70 – 80 koncertus Somijā, kā arī dodas vairākos izbraukumos. Diriģenta Jons Storgards ir orķestra mākslinieciskais vadītājs jau trešo gadu un guvis lielus panākumus gan koncertos Helsinkos, gan atzīts starptautiski. Valsts Akadēmiskais koris Latvija ar Storgardu un Helsinku Filharmoniķiem pirmo reizi tikās 2008. gada septembrī, kad gatavoja Skandināvijas pirmatskaņojumu R. Ščedrina operai „Apburtais ceļinieks”. 



BEZMAKSAS ielūgumus uz koncertiem varēs saņemt pie Lielās Ģildes biļešu kases 2. un 3. martā no plkst 16.00 – 19.00.

Jaunākie raksti