Gunta, Ginta, Gunda

Kristīne Opolais Bavārijā atzīta par Gada zvaigzni operā

Pirmdien, 14.februārī viens no lielākajiem laikrakstiem Bavārijā “Abendzeitung” pasniedza ikgadējās balvas “Gada zvaigznes” par 2010. gadu. Gada zvaigznes titulu kategorijā “Opera” saņēma Latvijas soprāns Kristīne Opolais par spilgtu sniegumu Nāras lomā Martina Kušeja iestudējumā “Nāra” Bavārijas Valsts operā.

“Ielēkšana lomā nereti ir ielēkšana laimē. Arī tiem skatītājiem, kam Kristīne Opolais ļāva ieraudzīt un izdzirdēt fantastisko. Dziedātāja no Rīgas īsi pirms izrādes pārņēma titullomu no Ninas Štemmes (Nina Stemme) Antonīna Dvoržāka operas “Nāra” topošajā iestudējumā Bavārijas Valsts operā. Sakaņā ar Martina Kušeja koncepciju titulvarone psiholoģiski ir grausts. Viņa meklē mīlestību, taču tēva veikto pāridarījumu dēļ nav spējīga mīlestību sniegt pati. Tā ir darbošanās uz robežas, kas no Kristīnes Opolais prasa patiešām ļoti daudz. Viņai jāplunčājas ūdenī, jāiespiežas akvārijā un jāparāda, cik salauzta viņa ir. Dziedājuma ziņā soprāns parādīja sensacionālu sniegumu – spožas augšas un dievīgu melodiskumu, kas ne brīdi nekļuva pašmērķīgs. Tā mirdz tikai īsta zvaigzne,” rakstīja laikraksta “Abendzeitung” kritiķi.

Balva tiek pasniegta 37.reizi. Nominantus balvai izvēlas laikrakstā rakstošie kritiķi.

Latvijas Nacionālajā  operā K.Opolais dziedās 24.februārī izrādē “Jevgeņijs Oņegins”, bet 12.martā sniegs pirmo solokoncertu LNO.

Jaunākie raksti