Līksma, Bārbala

\"Saxophonia 2011\" kulminācija – Džošua Redmens

Festivāls "Saxophonia", kā vienmēr, piedāvā neaizmirstamus koncertus, ko vieno 19. gadsimta vidū izgudrotais dzeltenspožais brīnums, saukts par saksofonu. Šogad "Saxophonia 2011" nagla, vainagojums un kulminācija – amerikāņu top saksofonists, pasaulslavenais mūziķis Džošua Redmens, kura uzstāšanās būs baudāma festivāla noslēguma koncertā 20. februārī plkst. 19.30 Lielajā ģildē.

Džošua Redmena skatuves partneru vidū bijis Stīvijs Vonders, "The Rolling Stones", Čiks Korea, B.B.Kings, Jojo Ma, Linkolna centra džeza orķestris, Saimons Retls, Deivs Brūbeks, Hērbijs Henkoks, Brenfords Marsaliss, Daiena Rīvsa, Džons Skofīlds, Tūtss Tīlemanss un citi slaveni mūziķi. Redmena ieraksti divreiz nominēti "Grammy" balvai; viņu var redzēt un dzirdēt Roberta Oltmena filmā "Kansas City".

Džošua Redmens ir daudzpusīgs mūziķis – viņa ietekmju jomu sarakstā ir džezs, klasiskā mūzika, roks, soul, Indijas, Indonēzijas, Vidējo Austrumu un Āfrikas mūzika; viņš mācījies spēlēt blokflautu, klavieres, ģitāru, gatamu (indiešu sitaminstrumentu), muzicējis arī gamelāna sastāvā.

Deviņu gadu vecumā Redmens sāka mācīties klarnetes spēli, savukārt tenorsaksofons ir viņa instruments kopš desmit gadu vecuma. 
Džošuas Redmena mūzikas izpratne veidojās, klausoties Džonu Koltreinu, Ornetu Koulmenu, Kenonbolu Aderliju, paša tēvu Djūiju Redmenu, kā arī "The Beatles", Aretu Frenklinu, "The Temptations", Prinsu, "The Police", "Led Zeppelin".

Rīgas koncertā Džošua Redmens uzstāsies ar mūziķiem, kas ir viņa domubiedri vairāk nekā desmit gadu, – basists Rūbins Rodžerss un sitējs Gregorijs Hačinsons.

Festivāls "Saxophonia 2011" norisināsies no 11. līdz 20. februārim un tajā viesosies arī norvēģu saksofonists Rolfs Eriks Nīstrems kopā ar etnisko balsi Unni Lēvlī un Mauritānijā dzimušo ģitāristu Bekaju Avu.

Jaunākie raksti