Gunta, Ginta, Gunda

29. Rīgas modes nedēļas programma

29. Rīgas modes nedēļa norisināsies no 23. līdz 27. oktobrim. Kā ierasts, RIGA FASHION WEEK ietvaros norisināsies ne tikai dizaineru jauno kolekciju modes skates uz lielā podija, bet arī virkne citu izklaidējošu un izglītojošu pasākumi. Gaidāmā modes nedēļas programma RFW viesiem nodrošinās inovatīvus un radošus modes svētkus, vairāki no pasākumiem, starptautiska modes industrijas projekta “United Fashion” ietvaros.

Gaidāmās Rīgas modes nedēļas programma paredz tādu Latvijas dizaineru modes skates kā Natālija Jansone, Amoralle, Talented, One Wolf, Bergs Privé, BLCV by Bulichev, Public Makes Image, Katya Katya London un Nolo. Šīs sezonas debitanti – NONAME Atelier un Pixie Won’t Play. Vēl viens jaunpienācējs – Anna Elizabete Fashion savu kolekciju prezentēs RFW atklāšanā. Tradicionāli norisināsies arī bērnu modei veltīta skate, kurā piedalīsies Paade Mode, Aristocrat Kids un Leny Tomy Factory. Šoruden Rīgā savas jaunākās kolekcijas izrādīs arī ārvalstu dizaineri: Ivo Nikkolo un Diana Arno no Igaunijas un Duarte no Portugāles, savukārt atklāšanas pasākumā piedalīsies ārvalstu jaunās modes mākslinieces Kristel Kuslapuu no Igaunijas un Teodora Mitrovska no Maķedonijas.

Rīgas modes nedēļa ir kļuvusi par vienu no radošākajiem un inovatīvākajiem modes un kultūras pasākumiem Baltijā, divreiz gadā, nedēļas garumā radot svētku sajūtu visā pilsētā. 29. Rīgas modes nedēļa būs īpaša ar to, ka bez tradicionālās programmas norisināsies pasākumi arī starptautiskā projekta “United Fashion” ietvaros, kurā Baltijas Modes federācija ir oficiālais pārstāvis Latvijā un Baltijā. Šī projekta ietvaros norisināsies Eiropas modes dizaineru šovrūms, tīklošanās pasākums, ar iespēju dizaineriem iegūt noderīgus kontaktus savas uzņēmējdarbības izaugsmei, kā arī seminārs un radošā darbnīca.

Šīs sezonas RFW pirmajā dienā, 23. oktobrī, norisināsies šīs svētku nedēļas atklāšanas pasākums, kas ir veltīts jauniem māksliniekiem digitalizācijas laikmetā. Likumsakarīgi, ka šajā pasākumā savas jaunās kolekcijas prezentēs trīs jaunas mākslinieces. 29. Rīgas modes nedēļas atklāšanas pasākums pulcēs teju vai 300 viesus jaunatklātajā radošajā kvartālā “Tu Jau Zini Kur!”, Tallinas ielā.

Jau vairākas sezonas, Baltijas modes federācija, organizējot RFW pasākumus, lielu uzsvaru liek arī uz izglītojošiem, ar modes industriju saistītiem pasākumiem. Arī šī sezona nav izņēmums un modes dizaineri, blogeri, kā arī citi interesenti ir laipni aicināti uz semināru un radošo darbnīcu par tēmu “Digitalizācija. Zīmola vadība.”, kas norisināsies 25.-26. oktobrī. Šis izglītojošais pasākums tiek rīkots projekta “United Fashion” ietvaros, lai veicinātu modes industrijas profesionāļu starptautisku izaugsmi.

2019. gada pavasara-vasaras sezonai veltītās Rīgas modes nedēļas ietvaros tiek plānoti arī vairāki mediju un iepircēju pasākumi –  šovrūmā INTRO, Galerijā Rīga, 24. oktobrī, norisināsies RFW Showroom X SR INTRO atklāšana, kur visas modes nedēļas laikā medijiem un iepircējiem būs iespēja aplūkot šīs modes nedēļas dalībnieku jaunāko kolekciju tērpus. Dienas turpinājumā gaidāma Lietuviešu dizaineru kolekciju prezentācija, Vaļņu 4 Baltic Design Boutique veikala telpās. 25. oktobrī tiks atklāts vērienīgais projekta “United Fashion” Eiropas dizaineru šovrūms, kas šajā dienā piedāvās ekskluzīvu pieeju tieši medijiem un iepircējiem. Savukārt nākamajā dienā, 26. oktobrī, šis šovrūms būs pieejams stilistiem un blogeriem, kā arī vēlāk – visiem RFW apmeklētājiem.

29. Rīgas modes nedēļa neizpaliks arī bez vairākiem saviesīgiem pasākumiem, kas tiek rīkoti sadarbībā ar RIGA FASHION WEEK sadarbības partneriem. Tā, piemēram, 26. oktobrī, dienas izskaņā klubā Coyote Fly Lounge Club, norisināsies RFW afterparty, kura laikā būs vērojama ikoniskās vintāžas RFW debijas modes skate Volga Vintage izpildījumā. Nākamajā dienā, 27. oktobrī, RFW viesi tiks aicināti uz šo pašu klubu, jo tajā zīmols Public Makes Image uzstāsies ar pēc-skates šovu. Abu šo saviesīgo pasākumu laikā apmeklētājus priecēs arī tādi populāri DJ kā Markus Riva, Ma Lina, Makree un Rodion Gordin.

2019. gada pavasara-vasaras kolekcijām veltītās RIGA FASHION WEEK programma no 23.-27. oktobrim atrodama RFW oficiālajā mājas lapā www.rfw.lv.

Jaunākie raksti