Jurģis, Juris, Georgs

\"L’Officiel Latvija\" apbalvojis \"Mareunrol’s\" ar unikālu baleta tērpu

Latvijas Stila un modes balvas 2010 pasniegšanas ceremonijā žurnāls "L’Officiel Latvija" piešķīra speciālbalvu tandēmam "Mareunrol’s" (Marei Mastiņai un Rolandam Pēterkopam) par tērpiem operas «Jevgeņijs Oņegins» uzvedumam Latvijas Nacionālajā operā. Žurnāla velte bija simboliska – unikāls baleta tērps, kam jau ir vairāk nekā 30 gadu.

Pasākumā, kurā tika paziņoti labākie no labākajiem modes un stila jomas pārstāvjiem, žurnāls L’Officiel Latvija pasniedza speciālbalvu «Par mūsdienīgu klasikas interpretāciju», atzīmējot dizaineru Mareunrol’s veikumu tērpu sagatavošanā operas «Jevgeņijs Oņegins» iestudējumam. Šī balva ir unikāls baleta tērps no Latvijas Nacionālās operas krājumiem. Tam jau ir vairāk nekā 30 gadu, un tajā daudzkārt dejota Melnā gulbja partija baletā «Gulbju ezers».

«Mūsu balva ir īsts vintāžs! Tā kā L’Officiel ir viens no vecākajiem modes žurnāliem pasaulē, mēs augstu vērtējam klasiku. Šis baleta kostīms mums simbolizē teātra mākslu. Un mēs ļoti vēlamies, lai šī simboliskā balva iedvesmotu Mārīti un Rolandu jaunām radošām idejām,» saka L’Officiel Latvija galvenā redaktore Jeļena Vlasova.

Komentējot iemeslus, kāpēc žurnāls par savu favorītu izvēlējies radošo duetu Mareunrol’s, Jeļena Vlasova piebilst: «Mode un teātris ir radniecīgas stihijas. Tām ir viena asinsgrupa. Tāpēc nepārsteidz tas, ka daudzi modes mākslinieki piedalās iestudējumu sagatavošanā. «Jevgeņijs Oņegins» bija dizaineru tandēma Mareunrol’s debija teātrī. Un šī debija izrādījās izcila! Jauniešiem ir izdevies saglabāt klasiskās operas izrādes garu, vienlaikus bagātinot to ar svaigām, novatoriskām un sirreālismam tuvām idejām. Vispār, visas Mārītes un Rolanda jaunrades būtība ir ļoti skatuviska un teatrāla. Tāpēc es ceru, ka viņi nonāks saskarē ar teātra pasauli vēl ne reizi vien.»

Dizaineri Mare Mastiņa un Rolands Pēterkops (zīmols Mareunrol’s) ir viens no spilgtākajiem radošajiem tandēmiem Latvijā. Pirmo kopīgo kolekciju mākslinieki izveidoja 2002. gadā. Kopš 2005. gada viņi piedalās dažādos starptautiskos modes festivālos, un jau tagad viņu kontā ir vairāku starptautisko konkursu galvenās balvas.

Jaunākie raksti