Jāzeps

Rīgas svētki uz „Origo Summer Stage” skatuves

Rīgas svētku laikā daudzveidīgi mākslinieki un aizraujoši koncerti notiks arī “Origo Summer Stage”. Jau vairāk nekā piecus gadus Rīgas svētku programmas ietvaros trīs dienu garumā Origo laukumā uzstājas zināmi mūziķi, ansambļi, grupas, folkloras kopas un citas muzikālas apvienības. Šonedēļ koncerti notiks no 17. līdz 19. augustam. Visus koncertus apmeklētājiem būs iespējams baudīt bez maksas.

“Priecājamies, ka “Origo Summer Stage” sniedz iespēju ikvienam izbaudīt mūzikas žanru dažādību, tāpēc aicinu ikvienu Rīgas svētku ietvaros doties baudīt visdažādāko muzikālo apvienību priekšnesumus. Rīgas svētki tradicionāli augusta vidū notiek katru gadu, un šogad Rīgai aprit jau 817 gadu. Atzīmējot pilsētas dibināšanas gadskārtu šogad, arī “Origo Summer Stage” uzstāsies augstas klases mākslinieki, kas sniegs iespēju dzirdēt dažādas muzikālas programmas visām gaumēm,” stāsta Arnis Miltiņš, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Kultūras iestāžu programmas vadītājs.

Piektdien, 17. augustā no plkst. 17.00 līdz 20.00 klausītāji dzirdēs VEF Kultūras pils vijolnieku ansambli “Kantilēna”, Kultūras un atpūtas centra “Imanta” vīru vokālo kvartetus “Harmonija Rīgai”, kurš nupat atgriezies no “Hajkutter festival og regatta” Dānijā, koncertprogrammu “Tornī pulkstens skaita mirkļus…” ar Marta Kristiāna Kalniņa, Kristiānas Stirānes un Līvas Kalniņas piedalīšanos un populāru deju melodiju programmu “Retro ritmos” VEF Kultūras pils tautas instrumentu orķestra “Sadko” izpildījumā. Koncertu noslēgs folkmūzikas grupa no Čīles “Montemar”.

Sestdien, 18. augustā no plkst. 12.00 līdz 20.00 dziesmu tiltus ar klausītājiem kopīgi cels Rīgas pilsētā dzīvojošo tautību nacionālo biedrību mākslinieciskie kolektīvi – vokālie un deju ansambļi, orķestri un solisti. Skanēs dziesmas latviešu, lietuviešu, krievu, ukraiņu, ebreju, baltkrievu, vācu, poļu, azerbaidžānu, jakutu un citās valodās. Koncerta apmeklētāji tradicionāli varēs iesaistīties viktorīnu jautājumu minēšanā, sadziedāties ar ansambļiem, kā arī izkustināt kājas tautas deju un tango ritmos. Deju ansamblis “Zadorinka”, “Ivuška”, vokālie ansambļi “Putni”, “Dņipro”, “Dušečka”, “Harmonika”, dziesmu un deju ansamblis “Kriviči”, koncerta īpašie viesi – dziedātāja Leila Alijeva un ģitārists Viesturs Melderis ar projektu “Eastern Duo”, kā arī Rīgas Danču klubs – tie ir tikai daži no mūziķiem un māksliniekiem, kuri piedāvās savas programmas “Origo Summer stage” klausītājiem.

Svētdien, 19. augustā no plkst. 12.00 līdz 18.00 koncerts ievedīs klausītājus sportiskā gaisotnē, ar romantiskām un dinamiskām mūzikas programmām aicinot iekļauties Eiropas volejbola čempionāta kvalifikācijas spēļu gaisotnē. Sportiskajās noskaņās veidoto koncertu iesāks Čīles folkgrupa “Montemar”, to turpinās jaunais ģitāras virtuozs un pasaules apceļotājs Reinis Jaunais, papildinās Raimonda Macata projekta “Inversija - 85” programma “Zvaigznes krīt augšup” ar Iras Kraujas un Uģa Rozes piedalīšanos, līdz stafetes kociņu pārņems īpašie viesi no Igaunijas – grupas “Justament”, “Genka & Paul Oja”, “Olavi Oterpalu Band”, “Olavi Kõrre Volleyball Band”, “Tallinn Technical University Choir”.

“Origo Summer Stage” aicina klausītājus sekot līdzi koncertprogrammai mājaslapā www.summerstage.lv un doties klausīties koncertus gan laukumā pie t/c “Origo”, gan restorānu un kafejnīcu vasaras terasēs “Gan Bei”, “LIDO” un “Double Coffee”.

Jaunākie raksti