Vēsma, Fanija

Kristīne Opolais debitēs Valensijas operā

Soprāns Kristīne Opolais 8. februārī debitēs Valensijas operā Spānijā, dziedot Tatjanu Pētera Čaikovska operas „Jevgeņijs Oņegins” iestudējumā.

8. un 11. februārī Kristīne Opolais pirmoreiz uzstāsies Valensijas operā, uz kurieni viņu aicinājusi šīs operas intendante Helga Šmita (Helga Schmidt). Izrādes diriģēs jaunais, daudzsološais Izraēlā dzimušais diriģents Omērs Meirs Vellbers (Omer Meir Wellber, dz. 1981), kurš šobrīd gatavo arī operas „Toska” jauniestudējumu Milānas La Scala operā. Oriģinālo, minimālisma stilistikā ieturēto operas „Jevgeņjs Oņegins” iestudējumu veidojis poļu režisors Mariušs Trelinskis (Mariusz Treliński), bet titullomu dziedās poļu baritons Arturs Ručinskis (Artur Ruciński).

Abas „Jevgeņija Oņegina” izrādes DVD formātā ierakstīs kompānija UNITEL, kas Kristīnes Opolais sniegumu iemūžināja arī Bavārijas Valsts operā Minhenē, kad māksliniece ar lieliem panākumiem tur dziedāja titullomu Antonīna Dvoržāka operas "Nāra" jauniestudējumā.

Jāpiebilst, ka Karalienes Sofijas mākslu pils (Palau de les Arts Reina Sofia) Valensijā  ir grandioza celtne futūristiskās ģeniālās arhitektūras dēļ - spāņu arhitekta Santjago Kalatravas baltā betona, metāla un stikla brīnums slēpj sevī hipermodernu, multifunkcionālu mūzikas katedrāli ar četrām skatuvēm, operu ar simultānās tulkošanas iespējām astoņās valodās un akustisko ierīci, kas ļauj skaņām no skatuves virzīties jebkurā vēlamajā virzienā.

Jāatgādina, ka 24. februārī Kristīne Opolais Tatjanu dziedās arī Latvijas Nacionālajā operā (LNO), bet 12. martā operā sniegs solokoncertu, kurā muzicēs kopā ar LNO orķestri un diriģentu Mihailu Tatarņikovu.

Jaunākie raksti