Laura, Jadviga

Notiks labdarības balle

Šā gada 12. maijā Rīgā notiks labdarības pasākums “Martas Balle”, kuru rīko viesnīca “Grand Palace Hotel” sadarbībā ar fondu “Sergeja Jēgera Labdarības Fonds”, kas šogad atzīmē savas desmitgades jubileju.

Labdarības projekts noris jau ceturto gadu un tā mērķis ir palīdzēt sociāli jūtīgām sabiedrības grupām ar finansiālu ziedojumu konkrētu vajadzību risināšanai. Par šī gada Martas ballē saziedotajiem līdzekļiem plānota tehniskā aprīkojuma iegāde divu Rīgas specializēto skolu audzēkņiem - Rīgas internātvidusskolai bērniem ar dzirdes traucējumiem un Rīgas 1.speciālajai internātskolai-attīstības centram.

Pasākums tradicionāli pulcē vienkopus populārus mūziķus un sabiedrībā zināmus cilvēkus. “Mērķis ir mudināt sabiedrību iesaistīties labdarībā, parādot, ka arī viens saviesīgs vakars var noslēgties ar reālu rezultātu un sniegt finansiālu palīdzību. Balles nosaukums ir saistīts vēsturisku faktu par vienkāršas izcelsmes meiteni vārdā Marta, kas līdz divpadsmit gadu vecumam ir dzīvojusi Rīgā, bet 1724. gada maijā ir kronēta par Krievijas imperatori Katrīnu I. Kā liecina fakti, Katrīna I bijusi mecenāte un aktīvi nodarbojusies ar labdarību”, stāsta idejas autore Svetlana Leva.

Arī šogad pasākumā paredzēta plaša kultūras un izklaides programma. Viesiem būs iespēja baudīt ne vien klasiskās mūzikas zvaigžņu Sergeja Jēgera, Sonoras Vaices, Andreja Krutoja Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra kvinteta uzstāšanos, bet arī klātienē vērot populārās mūzikas izpildītāju, tostarp Markus Rivas, Samantas Tīnas, Kristīnes Zaharovas, Dmitrija Lanskoja, Denisa Melņika un citus priekšnesumus.

Pirmais Martas balles pasākums Rīgā notika 2014. gadā, kad par saziedotajiem līdzekļiem tika nodrošināta iespēja maznodrošinātām ģimenēm gadu nodarboties ar sportu. Savukārt 2015. gadā par ballē saziedoto naudu Rīgas Austrumu Universitātes klīniskās slimnīcas 16. neiroķirurģijas nodaļai tika iegādāts binokulārais mikroskops un pneimatiskais smadzeņu urbis. Savukārt pērn vienā vakarā saziedotie vairāk nekā 22 tūkstoši eiro tika novirzīti Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas onkohemotoloģijas nodaļai nepieciešamo iekārtu iegādei.

Piedalīties projektā ar ziedojumu var jebkurš iedzīvotājs, pārskaitot finanses uz “Sergeja Jēgera labdarības fonds”. Fonda reģistrācijas Nr. 40008117896, Baltā iela 9-3, Rīga, LV-1055, Swedbank filiāle “Centrs”, LV54HABA0551017846560. Maksājuma mērķis “Ziedojums specialo iekārtu iegādei”.

Jaunākie raksti