Gunta, Ginta, Gunda

Šerloka Holmsa dzimšanas dienas svinību laikā tiks atklāts muzejs

2018.gada 6.janvārī, atzīmējot Šerloka Holmsa dzimšanas dienu, durvis vērs unikāls slavenajam detektīvromānu varonim veltīts mini muzejs. Ekspozīcija veidota kā Vasilija Ļivanova un Benedikta Kamberbača atveidoto Holmsu istabas un būs apskatāma viesnīcas “Pullman” (Jēkaba iela 24) 1.stāvā. Tā būs līdz šim vienīgā ekspozīcija, kas atklās divu nozīmīgāko ekranizēto Šerloka Holmsa raksturus. Interjera priekšmetus un rekvizītus caurvīs daudz noslēpumu, artefaktu un mīklu, ko apmeklētājiem būs iespēja atklāt un atrast, pateicoties savām zināšanām par filmām (“Šerloka Holmsa un doktora Vatsona piedzīvojumi”, režisors Igors Masļeņikovs, britu seriāls “Šerloks”) un Konana Doila darbiem.

Šerloka Holmsa dzimšanas dienas svinību rīkotāji stāsta, ka ideja par šāda muzeja izveidi bijusi jau sen. Sākotnēji īslaicīgā ekspozīcija nākotnē pārtaps par īstu muzeju, kas citu starpā būs veltīts arī Holmsa dzimšanas dienai Rīgā. Šo gadu laikā svinības kļuvušas daudz apjomīgākas – tematiski aptverot ne tikai Igora Masļeņikova Rīgā uzņemto filmu, bet arī pasaules mākslas, teātra un kinematogrāfijas radošo mantojumu.

2018.gada 6.janvārī Šerloka Holmsa dzimšanas diena Rīgā tiks atzīmēta septīto reizi. Šis notikums jau kļuvis par Latvijas galvaspilsētas vizītkarti, piesaistot ne tikai vietējo iedzīvotāju, bet arī arvien jaunu dažādu valstu tūristu uzmanību. Tradicionāli arī šogad svinības sāksies plkst.12:30 pie Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (Kr.Valdemāra 10a) ēkas. Šoreiz svinību viesus gaida orķestra muzikālie priekšnesumi, fotostūrītis, labs noskaņojums un pārsteigumi. Plkst.13:00 sāksies svētku gājiens cauri pilsētas centram līdz Doma laukumam, Doma Dārzam (Tirgoņu iela 5/7). Šeit visiem dalībniekiem un pasākuma viesiem sarūpēta piesātināta pasākumu programma: kostīmu parāde, kur labākie saņems balvas, labākais četrkājainā drauga kostīmu konkurss, Berimora sagatavotas uzkodas, aktivitātes jaunajām lēdijām un džentlmeņiem un citi notikumi.

Otra Šerloka Holmsa dzimšanas dienas svinību vieta ir viesnīca “Pullman”, kur būs iekārtots muzejs un notiks kinoseansi. Dienas garumā pa Igora Masļeņikova filmas uzņemšanas vietām tiks rīkotas ekskursijas, bet visiem īstu detektīvstāstu cienītājiem sarūpēti aizraujoši uzdevumi un spēles.

Ar izvērstāku svētku programmu jau drīzumā varēs iepazīties pasākuma oficiālajā mājas lapā – holmes.lv un Facebook – https://www.facebook.com/SherlockHolmesBirthdayRiga/.

Pasākuma rīkotāji izsaka pateicību Rīgas Tūrisma Attīstības Birojam LIVE RIGA par ikgadēju atbalstu, viesnīcai “Pullman” par sadarbību Šerloka Holmsa muzeja veidošanā un Doma Dārzam par viesmīlību.


Šerloka Holmsa dzimšanas diena ir kostīmu festivāls, kas ik gadu krāšņā gājienā cauri Rīgas centram un dažādos tematiskos un izklaidējošos pasākumos pulcē populārā literārā tēla detektīva Holmsa talanta cienītājus. Visi pasākumi tā viesiem ir bez maksas. Galvenais priekšnosacījums – kostīms Artura Konana Doila darbos uzburtā laikmeta garā un svētku noskaņojums dienas garumā.

Jaunākie raksti