Aldonis, Agija

Jūrmalā atklās lielāko Gaismas parku Latvijā

9. decembrī plkst. 16.30 Jūrmalā atklās Latvijā lielāko Gaismas parku. Dzintaru mežaparka teritorija pārvērtīsies par pārsteigumiem bagātu Gaismas parku, kur iemirdzēsies īpaši Ziemassvētku tematikai veidoti dekori no 85 tūkstošiem LED gaismiņu.

Gaismas parka koncepciju veidojuši 2016. gada Lietuvas pilsētas Viļņas krāšņās Ziemassvētku egles autori – mākslinieki Jolanta Tūraite (Jolanta Tūraitė) un Dominiks Koncevičs (Dominykas Koncevičius) – un Latvijas iluminācijas eksperte jūrmalniece Jevgenija Verovska.

“Ziema Jūrmalā ir tikpat burvīga kā vasara. Tās skaistumu var ieraudzīt krasta kāpās, sniegotajos kokos, jūras šalkoņā un saules staros priežu galotnēs,” stāsta Jevgenija Verovska.

“Lai mūsu iedzīvotāji un pilsētas viesi varētu to visu ieraudzīt vienuviet un izjust dabas brīnumaino skaistumu, mēs nolēmām pārnest to uz Dzintaru mežaparku. Palielināti dekoru mērogi pieaugušajiem ļauj iejusties bērnu lomā, bet bērniem nokļūt pasaku pasaulē, kur ir brīnumainas sniegpārslas, kur milzīgs vilnis veido tuneli, kur kopā saplūst sapņi un realitāte.

Pastaigājoties gar jūras krastu, mēs redzējām viļņus, kas ziemā uzlēca virs milzīgajiem ledus gabaliem – šie milzoņi ir bīstami un apburoši, bet vienmēr interesanti gan bērniem gan pieaugušajiem, tāpēc šo dabas rotaļu nolēmām pārnest parka vidē un ļaut izbaudīt visiem. Gaismas parks ir mūsu mīlestības stāsts Jūrmalai.”

Dzintaru mežaparka 33,5 metrus augstajā skatu tornī iemirdzēsies no gaismas dekoriem veidotas sniegpārsliņas un sniega sanesumi kāpās. Sniegpārsliņas un sniega kupenas klās arī parka priežu zarus. Par unikālu gaismas dekoru – arku – pārtaps parka tiltiņš. Arka ir veidota jūras viļņa formā, tās veidošanā izmantotas LED gaismu virtenes kopumā 3,5 km garumā. Košās krāsas, mirdzuma efekts un neparastās formas sola pārsteiguma sajūtu – it kā atrastos zem milzīga mutuļojoša viļņa. Bērnu rotaļu laukumus un pārējo parka teritoriju “apdzīvos” Ziemassvētku rūķi un zaķi.

Gaismas parka atklāšanas dienā no plkst. 16.00 līdz 19.00 uzstāsies grupa “Tautumeitas”, būs iespēja vērot ritma apvienības “Pulsa efekts” uguns šovu, “Laboratorium.lv” zinātnisko šovu, piedalīties muzikālajā ritma instrumentu darbnīcā perkusionista Dzintara Vīksnas vadībā, kā arī darboties eglīšu rotājumu, svečturu izgatavošanas un citās radošajās darbnīcās. No plkst. 12.00 parkā spēlēs dīdžejs Dub:ra, darbosies dāvanu un našķu tirdziņš.

Arī visu decembri, sestdienās un svētdienās (10., 16., 17., 23. un 30. decembrī), no plkst. 15.00 līdz 18.00 Gaismas parkā Jūrmalā notiks radošās darbnīcas, rotaļas un citas aktivitātes.

Ieeja bez maksas.

Jaunākie raksti