Aldonis, Agija

„Baltā nakts” pie ORIGO: „AHHAA” zinātnes centrs un ielu teātris

Jau tradicionāli septembrī norisinās mūsdienu kultūras forums “Baltā nakts”, kad savas durvis ver gan muzeji, gan mākslas galerijas, uz ielām tiek rādīts kino, veidotas performances, teātra izrādes, dejas priekšnesumi un norisinās citas radošas aktivitātes. Šogad 9. septembrī no plkst. 18.00 laukumā pie t/c “Origo” notiks “AHHAA” zinātnes centra “Izgudrojumu nakts”, savukārt plkst. 21.00 uzstāsies starptautiski pazīstamais ielu teātra kolektīvs “Kamchàtka” no Barselonas.

No plkst. 18.00 līdz 00.40 “AHHAA” zinātnes centrs laukumā pie t/c “Origo” piedāvā apmeklēt radošās darbnīcas, kur ikvienam būs iespēja ne tikai uzzināt dažādas jaunas, interesantas ar zinātni saistītas lietas, bet arī veikt patstāvīgi dažādus atraktīvus uzdevumus, piemēram, iedegt “lavas lampu”, pašam izgatavot LED gaismekļus u.c. Savukārt plkst. 20.00, 22.00 un 24.00 ikviens aicināts uz īpašajiem zinātnes centra veidotajiem šoviem, kuru ietvaros skatītāji tiks iepazīstināti un pārsteigti ar dažādiem interesantiem trikiem.

Plkst. 21.00 laukumā pie t/c “Origo”, izspēlējot asprātīgu un jautru teātra izrādi, uzstāsies teātra grupa “Kamchàtka” no Spānijas pilsētas Barselonas. Ikviens aicināts ļauties emociju un iespaidu pasaulei, ko sniedz aktieru tēlojums, izspēlējot humoristisku stāstu par astoņiem iebraucējiem no tālienes, kas apmaldījušies svešā pilsētā, katrs nesot savu iedzīvi nelielā čemodānā. Ielu teātra “Kamchàtka” izrāde ir guvusi plašu starptautisku atpazīstamību 10 gadu laikā, piedzīvojot vairāk nekā 350 izrādes 27 pasaules valstīs.

“Baltā nakts” Rīgā notiek jau kopš 2005. gada, un tā ir daļa no starptautiska projekta ”Eiropas Baltās naktis”, ko aizsākušas piecas Eiropas galvaspilsētas – Brisele, Madride, Parīze, Rīga un Roma. Sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu un biedrību „I Did It", jau otro gadu laukumā pie t/c “Origo” norisinās dažādas radošas aktivitātes “Baltās nakts” ietvaros. Aizvadītajā gadā bija iespējams vērot Nīderlandes mākslinieka Gija van Bona mehānisko instalāciju “Skryf”, ar kuru no smiltīm veidoja burtus, teikumus un īsus tekstus ar vēstījumu.

Jaunākie raksti