Laura, Jadviga

Izskanējis labdarības koncerts Bārbeles skolā

„Pārstāsim gaidīt, sāksim darīt!”, tā 9. jūlijā atdzimstošajā Bārbeles skolā labdarības koncerta „Uzcel savu skolu!” dalībniekus un viesus uzrunāja projekta autors un iedvesmotājs Andrejs Mediņš.

Bārbeles skolas rekonstrukcijas darbi rit pilnā sparā, arī apkārtne tiek labiekārtota. Lai pavēstītu par jau paveikto un nākotnes iecerēm, Andrejs Mediņš un draugi pulcēja interesentus labdarības koncertā „Uzcel savu skolu!”. Uz improvizētās skatuves kāpa Renārs Kaupers, Valters Frīdenbergs, kā arī bērnu vokālā grupa „Dzeguzīte”. Skolas telpās gan pieaugušie, gan mazie apmeklētāji varēja piedalīties radošajās darbnīcās, kā arī vērot teātra izrādi.

Bijusī  Bārbeles pamatskolas ēka jau pavisam drīz  pārtaps par vēl nebijušu mācību iestādi – jauno tēvu skolu. Zēni turpmāk šeit apgūs mācības Jāņa Pāvila Otrā vārdā nosauktajā kristīgajā skolā pēc Montesori izglītības programmas, kurai būs speciāls, ekskluzīvs amatniecības saturs  no 1. līdz 6. klasei. Šoruden jau atvērs Montesori bērnudārzu gan meitenēm, gan zēniem, savukārt nākamgad jauno tēvu skolā sāksies mācības no 1. līdz 3.klasei. Papildus īpaša būs aviācijas programma, kurā apgūs prasmes lidot ar planieriem, deltaplāniem, mazo aviāciju.

Bārbeles draudzes Mārtiņa skola tika dibināta 1871. gadā un gadu ritumā ir daudz ko piedzīvojusi. 2012. gada septembrī skolu slēdza audzēkņu nepietiekamā skaita dēļ un 2016.gada nogalē Vecumnieku novada domes rīkotajā izsolē bijušo pamatskolas ēku iegādājās biedrība „Kalna svētību kopiena”. Katoļu priesteris un sociālais pedagogs Andrejs Mediņš, kura vārds daudziem ir pazīstams saistībā ar skaisto Bruknas muižu, skolu Bārbelē veido, konsultējoties ar Francijas kolēģiem un Grostonas ekumeniskās kopienas "Kalna skola" dibinātājiem Vidzemē.

Jaunākie raksti