Aldonis, Agija

Kristīne Opolais dziedās operas „Pajaci” jauniestudējumā Milānas La Scala

Soprāns Kristīne Opolais 22. janvārī debitēs Nedas lomā Rudžjēro Leonkavallo operā „Pajaci”, dziedot šīs operas jauniestudējumā Milānas La Scala operā.

Operu „Pajaci”, kas tradicionāli tiek uzvesta kopā ar Pjetro Maskanji operu „Zemnieka gods”, Milānas La Scala jauniestudējumā diriģē Daniēls Hārdings. Iestudējumu veidojis itāļu režisors ir Mario Martone, kurš pazīstams arī kā filmu režisors un dramaturgs. Kristīnes Opolais partneri būs Hosē Kura un Antonello Palombi (Kanio), kā arī Alberto Mastromarīno (Tonio). Milānas La Scala šis diptihs nav bijis iestudēts kopš 1981. gada.

Par darbu pie Nedas lomas stāsta Kristīne Opolais: „Neskatoties uz orķestra arodbiedrības kārtējo streiku, kā rezultātā mainās plāni un valda visai liela neziņa, atmosfēra La Scala operā ir draudzīga un jauka. Jūtos šeit kā mājās, jo neesmu te pirmoreiz, tāpēc nu jau droši varu teikt, ka mīlu šo teātri – tā enerģētika fascinē un sajūta, stāvot uz šīs vēsturiskās skatuves, ne ar ko citu nav salīdzināma. Maestro Daniēls Hārdings ir fantastisks mūziķis – biju pieradusi dzirdēt viņu kā Mocarta, Bēthovena un Štrausa mūzikas interpretu, tāpēc patīkami pārsteidz diriģenta dedzība un emocionalitāte šajā verisma mūzikā. Man ir prieks un liels gods ar viņu kopā strādāt. Iestudējums būs visai tradicionāls un klasisks – atļauts dziedāt un koncentrēties uz vokālu un diriģentu, kas man pēc pēdējo iestudējumu pieredzes šķiet gandrīz vai neparasti. Tāpēc atļāvos dažas aktieriskas nianses, ko režisors Mario Martone pilnībā akceptē un atļauj man darboties brīvi.”

Milānas La Scala Kristīne Opolais šajā sezonā atgriezīsies vēl vienā jauniestudējumā – viņa atveidos galveno lomu komponista Lukas Frančeskoni (dz.1956) operas „Kvartets” pasaules pirmatskaņojumā, kam pirmizrāde paredzēta 26. aprīlī.

Jaunākie raksti