Gunta, Ginta, Gunda

Jaunmoku pils aicina uz 10. Dārza svētkiem

Jaunmoku pils sadarbībā ar Baha mūzikas fonda vadītāju Ainu Kalnciemu aicina uz 10. Dārza svētkiem Jaunmoku pilī un parkā 9. jūlijā no 12:00. Desmitie Dārza svētki – tas ir brīdis, kad atskatīties pagātnē uz paveikto un domāt par nākotni, tādēļ svētku šī gada devīze ir “LAIKS bez sinonīmiem”.

Par Dārza svētku sākumu un aizvadīto desmitgadi Jaunmoku pils direktore Gunta Laursone saka: “Jaunmoku pils Dārza svētku tradīcija aizsākās 2008. gadā, kad izstādes “Balttour” laikā mūsu stendā iegriezās Baha mūzikas fonda prezidente, klavesīniste Aina Kalnciema un piedāvāja ideju veidot kopīgu vasaras pasākumu. 10 gadu laikā šī iespēja svinēt vasaru īstā pils dārzā ir attīstījusies, iedzīvinot dažādus tēlus - Pils dārznieku Augustu vai Pils cēlāju Džordžu Armitstedu. Katru gadu meklējam jaunus piedāvājumus dažādām aktivitātēm bērniem un visai ģimenei parkā, radošajām nodarbēm un izklaidēm ar izglītojošu ievirzi. Katros svētkos cenšamies sarūpēt vismaz 3 veidu izstādes. Ir izstādītas gleznas, foto, ziedu, gobelēnu, latvju jostu, jūgendstila interjera lietu, koka darinājumu, retro auto, pulksteņu u.c. izstādes.”

Laikmetā, kad ikdiena paskrien nemanot un brīdi pa brīdim prātā pavīd doma: “Ak, kā laiks steidzas”, Dārza svētkos viesiem šovasar būs iespēja baudīt pils apkaimes nesteidzīgumu – foto un muzeja krājuma priekšmetu izstādēs, pavadot miera brīdi “Iedvesmas dārzā”, “Dabas smaržu dušā” vai “Dabas skaņu stūrītī”, darbojoties radošajās darbnīcās, iegādājoties ko skaistu, gardu vai noderīgu tirdziņā, dodoties gida vadītā pastaigā pils parkā vai Meža muzejā skatoties filmu “Pērles rožu vainagā” par Tukuma apkaimes dabas un kultūras bagātībām.

Dienas programma:
12:00 Guntas Frīdenbergas foto izstādes “Otrpus tiltam” atklāšana Kolonnu zālē
13:00 Svētku atklāšana
13:20 Kokļu ansambļa “Kārta” koncerts liepu paēnā
14:00 Zinātnes teātra “Laboratorium” izrāde zinātkārajiem
15:00 Kārļa Kazāka un Undīnes Balodes koncerts
16:00 Filozofiskās sarunas “Fotomirklis – dod vai atņem” rakstnieces Gunas Rozes vadībā.

Piedalās fotogrāfe Astrīda Meirāne un dziedniece-ekstrasense Gaida Lākute.

Dārza svētku noslēgumā notiks tradicionālais Starptautiskā Baha kamermūzikas festivāla vasaras koncerts “Vakara serenādes Jaunmoku pilī”, kurā uzstāsies stīgu kamerorķestris “Sinfonia Concertante” (vadītājs Andris Vecumnieks) un klarnetists Mārtiņš Circenis. Koncertā divās daļās skanēs melodijas, kuras tapušas no klasicisma laikmeta līdz mūsdienām – skaņdarbi no Edvarda Grīga, Volfganga Amadeja Mocarta, Luidži Bokerīni, Edvarda Elgara, Emīla Dārziņa, Jura Karlsona un Andra Vecumnieka daiļrades pūra.

Biļetes uz vakara koncertu pieejamas Jaunmoku pils un Biļešu Paradīzes kasēs.

Jaunākie raksti