Gunta, Ginta, Gunda

Jau februārī – Baltijas tūrisma izstāde \"Balttour 2011\"

No 11. līdz 13. februārim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks 18. starptautiskā tūrisma izstāde-gadatirgus "Balttour 2011", kas ir plašākā tūrisma izstāde Baltijā un ik gadu atklāj jauno tūrisma sezonu.

Šogad "Balttour 2011" varēs apskatīt vismaz 200 stendus, kuros savus piedāvājumus prezentēs ap 600 tūrisma uzņēmumu. Izstādē piedalīsies 30 pasaules valstu pārstāvniecības un uzņēmēji, kas sevi prezentēs gan nacionālajās, gan atsevišķu kompāniju ekspozīcijās.

Jaunums – tematiskās halles
Ikviens varēs burtiski "ienirt" īpašā izstādes atmosfērā, kas visas trīs izstādes dienas valdīs tematiskajās hallēs "Apceļo Latviju!" un "Atklāj pasauli!", kā arī Brīvdabas piedzīvojumu teritorijā. Katra zona pārsteigs tikai ar sev raksturīgo saturisko piesātinājumu un ļaus koncentrēt apmeklētāju uzmanību uz viņus interesējošiem piedāvājumiem. Ikviens atradīs sev ko piemērotu un aizraujošu, jo tikai "Balttour 2011" piedāvā apskatīt un izbaudīt visas jaunās tūrisma sezonas iespējas un piedāvājumus vienuviet.

Tūrisma pakalpojumu un ceļojumu izpārdošana
"Nopērc te, tūlīt un tagad – saņemsi 2011. gada labāko cenu!" – ar tādu devīzi uz "Balttour 2011" aicina izstādes dalībfirmas un organizācijas. Ķīpsalā apmeklētāji varēs iegādāties gan aviobiļetes un prāmju biļetes, gan citus atsevišķus tūrisma pakalpojumus, gan ārzemju ceļojumus, gan turpmākajam pusgadam rezervēt Latvijas viesu namus, kempingus un pirtis par tikai vienreiz gadā pieejamām izstādes cenām.

Latvijas daudzveidīgums hallē "Apceļo Latviju!"

"Baudi nesteidzoties!" – ar šādu devīzi draudzīgi tiks sagaidīts ikviens hallē "Apceļo Latviju!", kur plaši būs pārstāvēti visi četri Latvijas novadi. Katrs novads prezentēs sev raksturīgos tūrisma objektus, tradīcijas, kā arī piedāvās iegādāties katram novadam raksturīgos ēdienus un amatnieku darinājumus.
Arī Jūrmalas pilsētai būs atsevišķs stends, un šogad tā sevi prezentēs ne tikai kā piejūras kūrortpilsēta, bet arī akcentēs iespējas Jūrmalā izbaudīt aktīvo atpūtu un uzturēt savā ģimenē veselību un dzīvesprieku.
Rīgas pašvaldība izstādē iepazīstinās ar projektu "Grīziņkalna kultūrvēsturiskā mantojuma tūrisma potenciāla stiprināšana" – tiks popularizēta apkaime un koka arhitektūra tajā, iekļaujot gan plašu vēsturisku, gan vizuāli atraktīvu informāciju par interesantākajiem apskates objektiem.

Kurzemnieki prezentēs jauno zīmolu

Kurzemes tūrisma asociācija, lai pievērstu uzmanību Kurzemei kā tūrisma galamērķim un izceltu savu savdabību, tradicionālo kultūru, amatniecību un gastronomisko mantojumu, izstādē prezentēs jaunu zīmolu "Kurzemes produkts" jeb "Ražots Kurzemē". Jaunā zīmola popularizēšanā iesaistīsies Kurzemes vietējie uzņēmēji, amatnieki, kā arī suvenīru un pārtikas produktu ražotāji. Kuldīgas Tūrisma attīstības centrs prezentēs projektu "Jaunas velosistēmas izveide Kuldīgas novadā". Bet par jautru noskaņojumu kurzemnieku stendā rūpēsies Alsungas suitu sievas.

Zemgaliešiem savs tornis

Zemgalieši savu stendu apdzīvos kopā ar partneriem no Ziemeļlietuvas, lai veicinātu Latvijas–Lietuvas robežteritoriju pievilcību un konkurētspēju, izveidojot amatniecības un lietišķās mākslas pārrobežu sadarbības tīklu. Ikviens varēs iepazīties ar Zemgales un Ziemeļlietuvas muzeju katalogu un vairākām tūrisma kartēm.
Atsevišķā stendā Zemgali pārstāvēs nupat kā izveidotais Jelgavas Reģionālais tūrisma centrs, ko būs iespējams atpazīt pēc atjaunotā Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa silueta.

Vidzemnieki dzīvo "zaļi"
Gulbenes, Alūksnes un Apes novads iepazīstinās ar Latvijas ziemeļaustrumu plašo un daudzveidīgo atpūtas piedāvājumu – no lauku saimniecības ar siera degustāciju līdz greznai atpūtai muižā. Savukārt rūjienieši prezentēs vēl nebijušus maršrutus ģimenēm un tūristu grupām – "Rūjienā dzīvo zaļi" un "Dzīvo zaļi Rūjienas apkārtnē".
Vidzemnieki aicinās izmēģināt šaursliežu rokas drezīnu, kā arī piedalīties retro riteņu parādē. Aizraujošu priekšnesumu uz plastmasas mucām sola Vilzēnu tautas nama ritma grupa "Radirīdirī".

Latgalei vislielākais stends
No visiem Latvijas novadiem visplašāk būs pārstāvēts Latgales novads, kuram pievienosies Vitebskas un Pleskavas apgabala kolēģi.
Stendā būs arī novada amatnieki – Latgales Mākslas un amatniecības centrs no Līvāniem, Ludzas Amatnieku centrs, "Maizes muzejs" no Aglonas, keramiķis Valdis Pauliņš, kā arī vairākas zemnieku saimniecības ar savu ražoto produkciju.

Pasaules plašumi hallē "Atklāj pasauli!"
Bagātīgu ārvalstu ceļojumu galamērķu piedāvājumu varēs izvēlēties, ne vien apmeklējot nacionālos ārvalstu stendus, bet arī iepazīstoties ar tūrisma aģentūru un operatoru piedāvātajām ceļojumu un atpūtas programmām, kā arī viesnīcu plašo piedāvājumu.
Īpašas aviobiļešu akcijas tikai izstādes apmeklētājiem un dalībniekiem gatavo aviokompānija "Air Baltic", kas stendā prezentēs arī zīmolus: "Baltic Miles", "Baltic Taxi", "Baltic Bike".
Pirmo reizi "Balttour 2011" piedalīsies uzņēmēji no Kenijas un Nepālas. Tieši nepāliešiem ir rezervēts vislielākais nacionālais stends – 150 m². Visplašāk izstādē sevi pārstāvēs ziemeļu kaimiņi igauņi, kuriem būs 10 stendi.
Savu dalību izstādē ir apstiprinājuši dalībnieki arī no Apvienotajiem Arābu Emirātiem, Gruzijas, Grieķijas, Itālijas, Izraēlas, Krievijas, Kipras, Malaizijas, Slovākijas, Spānijas, Turcijas, Tunisijas, Ukrainas, Ungārijas, Uzbekistānas u. c. valstīm. Pēc pārtraukuma izstādē piedalīsies uzņēmēji no Azerbaidžānas, Uzbekistānas un Sanktpēterburgas.

Iegriezies "Pirts ielā"!

Pirmo reizi "Balttour" būs īpašā "Pirts iela", kurā ikviens varēs iepazīties ar dažādu tautu pirts tradīcijām un uzrunāt zinošus pirtniekus. "Izstādes laikā pakalpojumus ne tikai prezentēsim, bet arī praktiski rādīsim un ikvienu aicināsim tos izbaudīt "uz savas ādas"," sola biedrības "Latvijas pirts" vadītāja Sandra Stumbre. Apmeklētāji varēs izbaudīt iegremdēšanos augu tvaikiem pildītā koka lādē, atjaunot spēkus, baudot korejiešu Su Džok terapiju, kā arī izbaudīt pirtnieka pērienu.

Tūrisma kinozāle
Baudīt mājīgu atmosfēru un smelties iedvesmu jauniem ceļojumiem varēs "Balttour 2011" kinoteātrī, kur varēs skatīties filmas par fantastiskiem galamērķiem un ceļojumiem. Apmeklētājiem tiks piedāvātas 3. starptautiskā tūrisma filmu festivāla "Tourfilm Riga 2010" labākās filmas. Ieeja kinozālē izstādes apmeklētājiem ir bez maksas.

Ar bērniem uz "Balttour 2011"!
"Bērnu tūrisma stendu zonā" varēs smelties idejas un padomus par drošu tūrismu kopā ar bērniem. Vecāki saņems profesionālas konsultācijas ne tikai par ceļošanas iespējām Latvijā un ārzemēs, bet arī par nepieciešamajiem dokumentiem.
Pirms dodies uz izstādi, paķer līdzi kādu burkānu. Tā būs savdabīga ieejas maksa "Trušu pilsētiņā", kur trušu saimnieks Ojārs Narvils ne tikai pastāstīs par populārajiem mājiņas iemītniekiem, bet ļaus tos arī samīļot.

Izbaudi vēl nebijušas izjūtas!
Brīvdabas piedzīvojumu teritorijā jebkurš varēs jautri pavadīt laiku! Izstādes apmeklētājus gaidīs jelgavnieku īpaši izgatavotais Ledus bārs, kur ikvienam būs iespēja nobaudīt īpašo bāra piedāvājumu. Savukārt limbažnieki ikvienu aicinās vārīt putru lielajā katlā, kas atrasts Limbažu viduslaiku pilsdrupās. Izstādes apmeklētāji varēs izbaudīt elpu aizraujošu braucienu suņu pajūgā. Starp citu, kādam noteikti paveiksies piedzīvot lidojumu gaisa balonā virs Ķīpsalas ziemā! Savukārt garšu kārpiņas varēs palutināt ar rudzu miltu piparkūkām un īpašo krupīša dzērienu.

Nāc un laimē!

Apmeklētāji varēs izmēģināt arī savu veiksmi lielajā "Balttour 2011" loterijā, kuras balvu fondā ir daudz iespaidīgas un ar ceļošanu saistītas balvas – ceļojums uz Turciju, uz Antāliju, uz Austriju, uz Franciju u. c. Galveno balvu – ceļojumu uz Tenerifi – piedāvā tūrisma operators "Tez Tour". Izloze norisināsies publiski vairākās kārtās katru dienu. Galvenā balva tiks izlozēta 13. februārī plkst. 16.00.

Profesionāļu diena
Puse pirmās izstādes dienas (11. februāris) atvēlēta tikai profesionālajiem kontaktiem, līgumu slēgšanai. Interesi ir izrādījuši tūrisma industrijas pārstāvji no vairāk nekā 30 valstīm, kuru nokļūšanu Rīgā nodrošina nacionālā aviokompānija "Air Baltic".
Izstādē notiks semināri un prezentācijas tūrisma nozares profesionāļiem un uzņēmējiem par nozares attīstību un inovācijām. Ārzemju profesionāļiem būs iespēja tikties un veidot kontaktus ar izstādes dalībniekiem, Latvijas vietējiem uzņēmējiem un diplomātiskajām pārstāvniecībām, kā arī pašvaldību atbildīgajiem darbiniekiem, tūrisma valsts pārvaldes speciālistiem.

Norises vieta: Starptautiskais izstāžu centrs Ķīpsalā, Ķīpsalas iela 8, Rīga

Darba laiks:
11. februārī 11.00–14.00 (profesionāļiem)
11. februārī 14.00–20.00
12. februārī 10.00–18.00
13. februārī 10.00–17.00

Biļešu cenas:
11. februārī 11.00–14.00 (profesionāļu diena) – Ls 7
Pieaugušajiem – Ls 2,00
Skolēniem, pensionāriem – Ls 1,50
Līdz 7 g. vecumam – bez maksas

Jaunākie raksti