Gunta, Ginta, Gunda

Jelgavā gatavojas Smilšu skulptūru festivālam. FOTO

Aizrit trešā diena, kad Pasta salā Smilšu skulptūru festivāla “Summer Signs’17” konkursa dalībnieki, pārvērš smilšu formas visiem atpazīstamos tēlos. Darbs pie skulptūru veidošanas turpināsies līdz 9. jūnijam, pēc tam tos izvērtēs žūrija, kas arī noteiks konkursa uzvarētājus. Skulptūru veidošanas procesam var sekot līdzi arī tiešraidē festivāla mājaslapā – festivali.jelgava.lv.

Pasta sala ir kļuvusi par simbolisku skatuvi 17 profesionāliem tēlniekiem no Latvijas, Lietuvas, Bulgārijas, Francijas, Krievijas un Portugāles, kuri, savos darbos apspēlējot teātra tēmu, atmodinās apmeklētāju iztēli un liks aizdomāties par teātra nozīmi dzīvē un ikdienā.

Pasākuma teritorija apmeklētājiem 10. jūnijā būs atvērta no pulksten 10 līdz 24 un 11. jūnijā – no pulksten 10 līdz 23. Sestdien, 10. jūnijā,  Pasta salas estrādē par muzikālo priekšnesumu rūpēsies pašmāju ilggadējie un iemīļotie mūziķi Ivo Fomins un Normunds Rutulis, kā arī grupa „Tumsa”. Svētdien, 11. jūnijā, apmeklētājus izklaidēs indie popa grupa „Franco Franco”, kolorītā četrotne „Triana Park” un pašmāju smagā rokgrupa „Opus Pro”.

Gan sestdienas, gan svētdienas pirmā dienas puse tiks veltīta jaunākajiem pasākuma apmeklētājiem - būs iespēja apmeklēt izrādi bērniem “Brēmenes muzikanti”, kā arī doties rotaļās un piedalīties radošajās darbnīcās un izglītojoši izklaidējošā izrādē “Teātra spēle”. Darbosies smilšu skulptūru darbnīca, kurā bērniem un vecākiem būs iespēja pašiem iejusties tēlnieku ādā un veidot pašiem savas smilšu skulptūras.

Apmeklētāju ērtībām 10. un 11. jūnijā tiks organizēti papildu bezmaksas auto stāvlaukumi – pļavā pretī Jelgavas pilij un Hercoga Jēkaba laukumā. Savukārt tūrisma autobusi aicināti izmantot stāvlaukumu aiz Jelgavas pils. Organizatori atgādina, ka pasākuma teritorijā ar dzīvniekiem neielaiž.

Vēl līdz 9. jūnijam ir iespēja iegādāties lētāk “Biļešu paradīze” kasēs. Iepriekšpārdošanā ģimenes biļete maksās tikai EUR 6.00; pieaugušo biļete EUR 4.00; skolēnu, studentu, pensionāru biļete EUR 2.00. Savukārt festivāla laikā: ģimenes biļete EUR 10.00; pieaugušo biļete EUR 5.00; skolēnu, studentu, pensionāru biļete EUR 3.00. Pasākumu rīko Jelgavas pilsēta.

Jaunākie raksti