Gunta, Ginta, Gunda

\"Rīgas svētki 2011\" centrālais pasākums būs pasaules aerobātikas elites sacensības

Šogad Rīgas svētku laikā tiks atzīmēta Latvijas galvaspilsētas 810 gadu jubileja. Šim notikumam būs veltīti vairāki pasākumi, taču viens no spilgtākajiem būs WEAF (World Elite Aerobatic Formula) pasaules aerobātikas elites formulas sacensības. Tajās piedalīsies dalībnieki no desmit valstīm.

2010. gada pilsētas svētku ietvaros rīdzinieki un galvaspilsētas viesi varēja vērot pasaules aerobātikas elites formulas pilotu paraugdemonstrējumus virs Daugavas starp Akmens un Vanšu tiltiem. Paraugdemonstrējumu laikā tika veikts arī lidojums zem Vanšu tilta. Lidojumu laikā Daugavas krastos bija sapulcējušies vairāk nekā 200 000 skatītāju.

WEAF sacensību vēsture liecina, ka tās piesaista vairāk nekā 300 000 skatītāju. Latvijā WEAF pārstāv SIA „Flights unlimited”, kuru vada advanced aerobātikas pilots Gints Bubieris.

Iepriekšējos gados šādas sacensības ir notikušas Rumānijā, Apvienotajos Arābu Emirātos un citās valstīs.

Plānots, ka WEAF sacensības kļūs arī par vienu no Rīgas vasaras reklāmas kampaņas galvenajiem elementiem, līdzīgi kā 2010. gada pilsētas reklāmas elements bija Ziemassvētku eglītes piecsimtgade.  Šogad tūristi tiks aicināti apmeklēt Rīgas svētkus un to centrālo pasākumu -  aerobātikas sacensības.

Jaunākie raksti