Mintauts, Alfs, Bernandeta

Jūrmalā aizvadīts Neatkarības dienas velobrauciens

Ceturtdien, 4. maijā, par godu Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas gadadienai Jūrmalā norisinājās vērienīgais Neatkarības dienas velobrauciens, kas jau tradicionāli pulcēja vairākus tūkstošus riteņbraukšanas entuziastu no visas Latvijas un Baltijas. Līdzās profesionāliem braucējiem uz starta līnijas stājās arī lieli un mazi šī sporta veida entuziasti, kā arī ģimenes ar bērniem. Paralēli svinīgā gaisotnē aizvadītajām sacensībām pasākuma dalībnieki baudīja daudzveidīgas izklaides aktivitātes, pavadot pavasarīgo dienu sportiskā un pozitīvi uzlādējošā gaisotnē.

Jau plkst. 10:00 kā pirmā distance sacensības ieskandināja 0,5-1 km garais Bērnu brauciens, kurā kuplā skaitā piedalījās sparīgākie stūrētāji vecumā līdz 12 gadiem. Turpinājumā starts tika dots arī izaicinājumiem bagātajai Sporta distancei 126 km garumā. Tajā pēc spraigas cīņas uzvaras laurus plūca kaimiņvalsts Lietuvas komandas Staki-Tachnorama Veloman sportists Lašinis Venantas, uzrādot rezultātu 3h, 10 min. un 49 sek. Uzreiz aiz viņa finišēja pagājušā gada uzvarētājs, Rietumu Banka - Rīga pārstāvis, Andris Vosekalns, kurš distanci pieveica 3h, 10 min. un 52 sek. Un, visbeidzot, kā trešais ātrākais finiša taisnē ieradās komandas Alpha Baltic/Maratoni.lv sportists Kaspars Serģis (3:10:58).

Arī sieviešu kategorijā rezultatīvākā izrādījās lietuviete, komandas Šilales SM DSK Kvedarna velobraucēja, Ernesta Strainyte, kuras uzrādītais laiks bija 3h, 14 min. un 23 sek. Godpilno otro vietu ieguva viņas komandas biedrene Juste Juškevičiūte (3:14:25), bet kā trešā kopvērtējumā ierindojās komandas Fortuna Veloman sportiste Justina Jovaišyte ar rezultātu 3h, 14 min. un 26 sek. Komandu kopvērtējumā šogad pārliecinošu uzvaru izcīnīja Alpha Baltic/Maratoni.lv.

“Šis bija lielisks brauciens un lieliski izveidota trase, kas ļāva sasniegt uzstādītos mērķus. Visa mūsu komanda paveica lielu darbu. Ceļā mazliet traucēja no jūras puses nākošais vējš, taču kopumā laika apstākļi bija kā radīti šāda veida sacensībām. Pēc finiša jūtos ļoti labi un lepojos ar padarīto. Lai gan tikai vakar atgriezos no iepriekšējām sacensībām Ungārijā un vēl šodien jutos nedaudz saguris, par spīti visam, sezona mums ir iesākusies ļoti veiksmīgi. Noteikti centīsimies uzstādīto latiņu noturēt arī turpmāk,” komentē Sporta distances uzvarētājs Lašinis Venantas.

Arī 37 km garās Maxima Tautas distances ietvaros trasē risinājās sīva cīņa par vietu uz goda pjedestāla, taču ar fotofiniša palīdzību noskaidrojās, ka fināla taisnē kā ātrākais iebrauca ELKOR komandas pārstāvis Arvils Vikštrems (0:53:30). Uzreiz aiz viņa, iegūstot otro vietu, sekoja Noname Cycling Project komandas braucējs Jānis Rubiks (0:53:30), bet Sportlife pārstāvis Pauls Rubenis (0:53:31) ierindojās trešajā pozīcijā, no otrās vietas atpaliekot vien par nieka sekundi. Sieviešu konkurencē pārliecinoši labākās bija Lietuvas komandas Fortuna Veloman sportistes. Pēc fotofiniša rezultātiem kā ātrākā finišēja Akvile Gedraityte, uzrādot laiku 53 minūtes un 33 sekundes. Otrajā vietā attiecīgi ierindojās viņas komandas biedrene Paulina Patinskaite (0:53:33), bet trešo vietu kopvērtējumā ieguva pašmāju komandas Veselības studija braucēja Sindija Skangale (0:53:34).

Dienas otrajā pusē uz starta līnijas pulcējās un klātesošos priecēja plaši iecienītās Ģimeņu distances dalībnieki vairākās paaudzēs, kuri veica krāšņu parādes braucienu 9 km garumā, demonstrējot savas komandas vienotību un oriģinālos tērpus, kā arī sacenšoties par vērtīgām balvām 11 dažādās nominācijās. Izdomas bagāto braucēju vidū netrūka ne mīlīgu sivēntiņu un zemeņu kostīmos tērptu ģimeņu, ne arī oriģināli izrotātu ķiveru, patriotisku aksesuāru un speciāli šīm sacensībām izdekorētu velosipēdu īpašnieku. Jau ierasti vairākas ģimenes trasē pavadīja arī četrkājainie draugi.

Paralēli sacensībām pasākuma norises vietā pie Dzintaru koncertzāles velobrauciena dalībniekus un apmeklētājus visas dienas garumā sagaidīja arī dažādas izklaides aktivitātes - atrakcijas un spēles bērniem, izbraukumu tirdzniecības stendi, kā arī degustācijas enerģiskas latviešu mūzikas pavadījumā. Tāpat, rūpējoties par velobrauciena dalībnieku labsajūtu, vairākos trases punktos tika nodrošināts slāpes remdējošais minerālūdens VENDEN, savukārt braucamrīku tehnisko stāvokli rūpīgi uzraudzīja FANS velosipēdu serviss. Pēc spraigajiem finišiem riteņbraucēji varēja netraucēti atvilkt elpu blakus esošajā parkā, kā arī baudīt gardo un spēcinošo “Meistara marka” maltīti.

Sacensību organizatori pateicas visiem dalībniekiem, atbalstītājiem un it īpaši policijas un neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestiem, kuri visa pasākuma laikā rūpējās par apmeklētāju drošību. Organizatori arī atgādina, ka šis bija pirmais no 2017. gada velomaratonu sērijas sporta pasākumiem. Nākamais no tiem – Ķekavas velomaratons - gaidāms jau 20. maijā.

Jaunākie raksti