Vēsma, Fanija

Pasniegs Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvas 2010

22. februārī Latvijas mūzikas ierakstu izdevēji, producenti, izplatītāji un mūziķi svinēs jau 15 gadus, kopš Latvijā tiek pasniegtas balvas par gada veiksmīgākajiem mūzikas ierakstiem. „Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balva 2010” pasniegšanas ceremonija notiks Latvijas Nacionālajā teātrī, kur kopumā mākslinieki tiks apbalvoti  pavisam 16 nominācijās.

Kā ierasts, bez  nominācijām, kurās uzvarētāju nosaka žūrijas balsojums, arī šogad tiks piesniegtas 2 īpašās balvas – gada spēlētākā dziesma radiostacijās, kuru pēc latviešu mūziku atskaņojošo radiostaciju  datiem  apkopo Latvijas izpildītāju un producentu apvienība (LaIPA) , un balva par mūža ieguldījumu, kas tradicionāli tiek pasniegta cilvēkam, bez kura balss, darbiem vai radītajiem skaņdarbiem Latvijas mūzikas dzīve nebūtu iedomājama. Lēmums par to, kam pasniegt šo prestižo balvu tiem pieņemts LaMPA (Latvijas skaņu producentu, izdevēju un izplatītāju apvienība) biedru balsojumā.

Dziesmas – pretendentes uz titulu „Labākā dziesma” tiks paziņotas 21. janvārī  raidījumā „Bez Tabu īpašā reportāžā no tirdzniecības parka „Alfa”, kur jau  trešo gadu tiek organizēts tautas balsojums par labāko dziesmu – lielveikala apmeklētājiem ir ne vien iespēja salīdzināt savu un žūrijas viedokli, balsojot par žūrijas noteikto „piecinieku”, bet arī pilnībā mainīt situāciju atzinīgi novērtējot arī dziesmas, kas palikušas ārpus piecām veiksmīgākajām, bet ierindojas 10 labāko sarakstā.

Jaunākie raksti