Gunta, Ginta, Gunda

Savā dzimšanas dienā Maestro Raimonds Pauls koncertēs Dzintaros

12. janvārī, kas ir Raimonda Paula dzimšanas diena, maestro uzstāsies atjaunotajā vēsturiskajā Dzintaru koncertzālē kopā ar savu iemīļoto Latvijas Radio bigbendu un Sinfonietta Rīga stīgu grupu. Programmā – pasaulslavenu komponistu operu ārijas džeza aranžējumos un īpašā klavieru skanējumā, kāds raksturīgs vienīgi leģendārajai maestro spēlei.

Koncertā skanošās operu ārijas un melodijas aranžējis britu mūziķis Kallums O (Callum Au), ar kuru Latvijas Radio bigbendam izveidojusies auglīga sadarbība vairāku gadu garumā. Saglabājot melodiju pirmatnējo būtību un skaistumu, tās atklāsies jaunā un pārsteidzošā, harmoniski krāšņā skanējumā, ko iekrāsos gan džeza mūzikas klātesamība, gan īpašais klavieru skanējums, kāds raksturīgs vienīgi leģendārajai maestro spēlei. Programmā dzirdēsim gan itāļu meistaru Džakomo Pučīni, Vinčenco Belīni un Džuzepes Verdi skaistākās melodijas, gan lappuses no Riharda Vāgnera daiļrades un franču opermūzikas - Kamila Sensānsa un Žaka Ofenbaka darbiem, kā arī Žorža Bizē “Karmenas”, čehu romantiķa Antonīna Dvoržāka “Nāras” un Džordža Gēršvina meistardarba “Porgijs un Besa”.

Britu mūziķis Kallums O tiek dēvēts par vienu no Lielbritānijas labākajiem jaunajiem mūziķiem, bet viņa dibinātais orķestris „Callum Au Big Band" 2012.gadā tika atzīts par vienu no labākajiem džeza kolektīviem Lielbritānijā. Mūziķis sadarbojas ar daudziem izpildītājmāksliniekiem, viņiem rakstot un aranžējot mūziku, bet īpaši auglīga sadarbība viņam izveidojusies ar Latvijas Radio bigbendu.

Jaunākie raksti