Aldonis, Agija

Kerēvicas un Jēgera Ziemassvētku programma „Debess dārzos”

Izcilais kontrtenors Sergejs Jēgers duetā ar valdzinošās balss īpašnieci – dziedātāju Ievu Kerēvicu – aicina izbaudīt muzikālu sajūtu piedzīvojumu Latvijas baznīcās: jauno Ziemassvētku programmu „Debess dārzos”, kas būs klausāma, sākot ar 19. decembri.

Koncerta programmā, kurā savīsies akadēmiskās mūzikas smalkās līnijas ar džeza temperamentu, skanēs gan mums visiem tik mīļās, gan ne tik bieži dzirdētās latviešu komponistu Jāņa Lūsēna, Riharda Dubras un Madara Kalniņa kompozīcijas, taču par īpaši emocionālu mirkli solās kļūt pašas Ievas Kerēvicas sakomponētā dziesma ar Kārļa Skalbes vārdiem „Ziemassvētku roze”, kas ļaus klausītājiem atkal un atkal no jauna izjust īstu brīnumu un kas kļuvusi par pamatu šai Ziemassvētku programmai: „Mana Ziemassvētku roze / Debess dārzos ziedus ver? / Brīnišķīgo krāsu kvēlē / Acis atdzerdamās dzer...” (Kārlis Skalbe. „Ziemassvētku roze”).

Par muzikālo noformējumu visos koncertos gādās lieliskie mūziķi Romāns Vendiņš (piano), Norberts Skraucis (kontrabass) un Andrejs Jevsjukovs (ģitāra).

Dziedātāja Ieva Kerēvica vokālo mākslu Jelgavas mūzikas vidusskolā, kā arī Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības augstskolā, bet pašlaik studē Latvijas Mūzikas akadēmijā. Ar panākumiem startējusi vairākos vokālajos konkursos: Sony Jazz StageLady Summertime, Stage number one (te tika izcīnīta 1.vieta, piedaloties konkursā kopā ar grupu The Spirit Shadows), Tu esi pamanīts un Liepājas Dzintars. 2009.gadā kopā ar Madonas Zaļo kori Ieva uzvarēja TV3 šovā Koru kari 2. Ieva veiksmīgi sadarbojas ar saviem kolēģiem mūziķiem, iesaistoties dažādos muzikālos projektos. Ir darbojusies kā vokālā pedagoģe, palīdzot aktieriem sagatavot lomas un vokālās partijas Dailes teātrī iestudētajā Kārļa Lāča mūziklā Oņegins, taču viņai arī pašai nav svešas arī aktrises gaitas – pirms vairākiem gadiem Ieva veiksmīgi piedalījās Zigmara Liepiņa muzikālās drāmas Adata iestudējumā Latvijas Nacionālajā teātrī, par Kristas lomu saņemot Spēlmaņu nakts nomināciju kategorijā Gada spilgtākā debija, bet aizvadītajā vasarā Rīgas svētku laikā Ieva piedalījās leģendārajai vācu kinoaktrisei Zārai Leanderei veltītajā muzikālajā uzvedumā, dziedot titullomu.

Skaistās balss īpašnieks – kontrtenors Sergejs Jēgers – bakalaura grādu ieguvis Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, bet 2005.gadā beidzis maģistrantūru pēc studijām pie profesora Kārļa Zariņa. Papildinājis meistarību Šveicē Schola Cantorum Basiliensis pie profesora Andreasa Šolla un profesora Roberta Ekspēra meistarklasēs Francijā. 2005.gadā kā vienīgais kontrtenors ierindojās 25 finālistu vidū un ieguva godpilno 6.vietu prestižajā raidsabiedrības BBC konkursā Pasaules dziedātājs 2005 Velsā (Cardiff Singer of the World 2005).

Latvijas Nacionālajā operā debitējis ar Eņģeļa lomu A.Rubinšteina operā Dēmons, ar šo lomu sajūsminot skatītājus arī operas viesizrāžu ietvaros Savonlinnas operas festivālā Somijā. Viņa repertuārā ir arī lomas Gluka operā Orfejs un Eirdīke, Hendeļa operās Rinaldo un Alčīna. Dziedātājs piedalās lielas formās darbu atskaņojumos: G. F. Hendeļa Mesija, A.Vivaldi Gloria un Stabat Mater, kantātes Cessate, o mai cessate, O mie porpore piu belle, Nisi Dominus, Dž. B. Pergolēzi Stabat Mater u.c., bet beidzamajos gados ar maestro Māra Kupča vadīto baroka mūzikas orķestri Collegium Musicum Rīga veiksmīgi piedalās Senās mūzikas festivālos Rīgā un Rundālē. Sergejs Jēgers labprāt piedalās dažādos labdarības pasākumos un koncertus, tāpat daudz koncertē ārpus Latvijas: Vācijā, Lielbritānijā, Jaunkaledonijā, ASV, Kanādā, Baltkrievijā, Uzbekistanā, Kazahstanā, Spānijā, Somijā, Portugālē, Itālijā, Zviedrijā, Ēģiptē, Nīderlandē, Francijā u.c.

Lai mākslinieki aukstajos ziemas vakaros Latvijas baznīcās notiekošajos koncertos justos omulīgi un silti, Ieva dziedās zīmola Amoralle īpaši viņai darinātā kleitā, bet abiem māksliniekiem latviešu zīmola Cinnamon Concept dizainere Anna Hanna Pujēna radījusi oriģinālus trikotāžas adījumus. „Koncertos, atkāpjoties no akadēmiskajām līnijām vai tradicionālajiem koncertiem, radīsim siltu un intīmu atmosfēru, mūsu uzstāšanos padarot vienkāršu un reizē – izsmalcinātu. Noskaņu radīs sveču gaisma, bet par acu un ausu un dvēseles labsajūtu gādās mūsu sarūpētā mūzika,” sola mākslinieki.

Koncerti „Debess dārzos” notiks:

19.decembrī plkst.19.00 Vecajā Sv. Ģertrūdes baznīcā Rīgā
20.decembrī plkst.19.00 Cēsu Sv. Jāņa baznīcā
21.decembrī plkst.19.00 – Krustpils Ev. lut. baznīca
22.decembrī plkst.19.00 Ikšķiles Sv. Meinarda Ev. lut. baznīcā
27.decembrī plkst.19.00 Liepājas Sv. Trīsvienības katedrālē
28.decembrīplkst.19.00 Torņkalna Lutera baznīca
29.decembrīplkst.19.00 Jelgavas Sv. Annas Ev. lut. baznīcā

Biļetes uz koncertiem var iegādāties „Biļešu paradīzes” kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv

Jaunākie raksti