Gunta, Ginta, Gunda

Skolotāju diena Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā

Vēstures, kultūrvēstures, sākumskolas skolotāji un klašu audzinātāji kā ierasts rudenī tiek aicināti uz tradicionālo Skolotāju dienu Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā. Šogad tā notiks 19. septembrī LNVM nodaļā "Dauderi". Sākums plkst. 15.00.

2012./13. mācību gadā Latvijas Nacionālo vēstures muzeju Rīgas pilī apmeklējušas 284 skolēnu grupas no 116 skolām. Aktīvākie muzeja sadarbības partneri bija Zolitūdes ģimnāzija (22 grupas), Rīgas 10. vidusskola (17 grupas), Rīgas 95. vidusskola (12 grupas), Rīgas Klasiskā ģimnāzija (11 grupas) un Rīgas 34. vidusskola (11 grupas).

Apmeklētākās muzejpedagoģiskās programmas bija "Viduslaiku bruņinieki", "Kā Pastariņam skolā gāja", "Mana Latvija".

Visai aktīvi skolu audzēkņi izmantoja iespēju atkārtot un gatavoties eksāmenam Latvijas vēsturē – šo programmu apmeklēja 19 grupas.

Izstādi "Kara vīra liktenis" apskatīja 20 grupas un diemžēl tikai divas skolēnu grupas paguva redzēt izstādi "100 Latvijas vēstures relikvijas" Rīgas pilī.

Skolotāju dienā muzejs izteiks visām skolām un skolotājiem pateicību par sadarbību, aktīvākās saņems brīvbiļetes nākamajiem apmeklējumiem.

2013./14. mācību gadā LNVM piedāvās jaunas ceļojošās izstādes: "Ceļā uz Latvijas brīvību" un "Kas pagātni vētī – nākotni svētī. Pieminekļu valdei – 90", kā arī vēstures avotu un uzdevumu izlases izdevumu , tādējādi papildinot ceļojošās izstādes "Mēs, tauta" un "Ceļā uz Latvijas brīvību". Tas palīdzēs skolotājiem daudzveidīgāk un saturīgāk sagatavot izstādes apmeklējumu.

Muzeja darbinieki arī informēs skolotājus par Latvijas Nacionālā vēstures muzeja nākotnes scenārijiem, iepazīstinās ar jaunumiem – ceļojošajām izstādēm, muzejpedagoģisko programmu piedāvājumu "Dauderos", u.c.

Noslēgumā paredzēta ekskursija pa Dauderu namu un izstādes "Divas dienas Kārļa Ulmaņa dzīvē" apskate gida pavadībā.

Jaunākie raksti