Līksma, Bārbala

„Maxima” apdāvina pirmklasniekus no trūcīgām ģimenēm

Pirmā skolas diena ir īpaša visu skolnieku vecākiem, īpaši pirmklasnieku ģimenēs. Taču nereti trūcīgākās ģimenes mācību gada sākumu sagaida ar bažām, tāpēc, lai palīdzētu vieglāk uzsākt skolas gaitas, lielveikalu tīkls „Maxima” Ziedot.lv projekta „Laimīgai Latvijai” ietvaros šodien, 2.septembrī Rīgā, Ziedot.lv birojā 25 pirmklasniekiem un viņu ģimenes locekļiem, kopā 100 cilvēkiem, dāvināja skolas sākuma svētkus. Mazie pirmklasnieki saņēma skolas lietu komplektus ar mācībām noderīgām lietām, kā arī baudīja īpaši gatavotu, 13 kilogramus smagu „Meistara markas” kūku un citus gardumus.

Atzīmējot skolas sākumu, katrs pirmklasnieks saņēma skolas lietu komplektu. Tajā bija atrodami krāsainie flomāsteri, apģērbu maisiņi sporta tērpiem vai plastilīns, guaša krāsas, kā arī šokolādes konfektes saldākiem svētkiem. Lielveikalu tīkla „Maxima” šefpavāri bija sarūpējuši gardas uzkodas un iespaidīgu torti.

Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta priecājās par sirsnīgajiem svētkiem: „Šodien mūsu Ziedot.lv birojā valdīja pacilāta atmosfēra, aktīva rosība un patiess prieks cilvēku sejās! Lai iepriecinātu bērnus un viņu vecākus, pasniedzām ne tikai sarūpētās dāvaniņas, - mēs dāvinājām svētku prieku, ko šīs ģimenes var izbaudīt ļoti reti. Sniedzot un saņemot atbalstu, ikviena seja atplauka smaidā – pozitīvas emocijas guva gan paši dāvinātāji, gan ģimenes un pirmklasnieki, kas ir arī mūsu projekta „Laimīgai Latvijai” mērķis. Sniedzot palīdzību grūtībās nonākušajiem līdzcilvēkiem, mēs padarām Latviju laimīgāku!”

Labdarības projekta „Laimīgai Latvijai” pasākumu atbalstīja arī sabiedrībā zināmi cilvēki. TV seja un mūziķis Valters Frīdenbergs, kā arī aktrise Karīna Tatarinova sveica ģimenes ar nelielu muzikālu priekšnesumu. Seriāla „Ugunsgrēks” un Latvijas Leļļu teātra aktrise Dana Lāce mazos pirmklasniekus un ģimenes pārsteidza ar muzikālu marionetes izrādi. Par jautriem fotomirkļiem ar bērniem un pieaugušajiem rūpējās „Maxima” draugi no „Dreamworks” – lauva Aleksis no multfilmas „Madagaskara” un Šreks no tāda paša nosaukuma multfilmas.

2.septembrī Rīgā, Ziedot.lv birojā kopā ar saviem vecākiem, brāļiem un māsām pirmās skolas dienas svētkus svinēja kopumā teju 100 cilvēku, to skaitā 25 pirmklasnieki. Citur Latvijā – Talsos, Saldū, Līvānos – šodien skolas sākumu kopumā atzīmēja vēl 250 cilvēku no trūcīgām ģimenēm, kurās pirmklasnieki uzsāk savas skolas gaitas. Akcija noslēgsies 5.septembrī Valmierā, kad ar dāvanu komplektiem pirmklasniekiem un „Meistara markas” gardumiem tiks iepriecināti vēl 50 cilvēku, tajā skaitā 25 pirmklasnieki.

Projektu „Laimīgai Latvijai” iespējams atbalstīt trīs veidos: ziedojot ar internetbankas palīdzību Ziedot.lv mājas lapā www.ziedot.lv; zvanot uz ziedojumu tālruni 900 67 009 (maksa par zvanu - 1 lats); ziedojot 684 ziedojumu kastītēs veikalu tīklā „Maxima” visā Latvijā. Iegūtie ziedojumi tiek izmantoti, lai sniegtu praktisku palīdzību ģimenēm visā Latvijā. Sadarbojoties sociālajiem dienestiem un vietējām labdarības organizācijām, Ziedot.lv rūpīgi izvērtē katras ģimenes situāciju un organizē nepieciešamās palīdzības sniegšanu. Projektā iesaistītajām ģimenēm tiek dota nevis nauda, bet gan atbalsts, nodrošinot pašas nepieciešamākās ikdienas lietas.

Jaunākie raksti